Trafik Kazaları 2011’e Göre Yüzde 38 Arttı!

2012 yılında kentte meydana gelen trafik kazası ve yaralanma oranlarında bir önceki yıla göre ciddi bir artış olduğu gözlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 17:06
Trafik Kazaları 2011’e Göre Yüzde 38 Arttı!

Isparta’da 2012 yılında meydana gelen trafik kazalarında, 2011’e göre yüzde 38 oranında ciddi bir artış olduğu gözlemlenirken, bu kazaların büyük bölümünü sürücü kusurlarının oluşturduğu belirtildi.

Kazalardaki artışla birlikte harekete geçen Isparta Emniyet Müdürlüğü trafikte bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Okullarda öğrencilere yönelik düzenlediği trafik eğitimlerine de devam eden emniyet yetkilileri, kentte meydana gelen kaza sayısını aza indirgemek adına bir dizi uyarılarda bulundu.

İstatistiki verilere göre, Isparta kent merkezinde son iki yılda bin 139 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda bin 808 kişi yaralandı.
4 kişi de hayatını kaybetti.

Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, trafik kazalarının genel olarak yüzde 94’lük kısmının insana bağlı faktörler nedeniyle oluştuğu belirtilirken, bu oranın yüzde 80’ini de sürücü hataları oluşturuyor.

İŞTE, 2012 YILI KAZA RAPORU
Isparta il merkezinde geçtiğimiz yılda meydana gelen 660 trafik kazasında bin 13 kişi yaralanırken, 2 kişi de hayatını kaybetti.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında günde ortalama 2 trafik kazası raporu hazırlarken, bu kazalarda günde en az 3 kişi de yaralandı.

TRAFİK KAZALARI YÜZDE 38 ORANINDA ARTTI!
Şehir içi trafik ekiplerinin 2011’de 479 trafik kazasına baktığı Isparta’da, 793 kişinin yaralandığı kazalarda 2 kişi de hayatını kaybetti.
Kentte son iki yılın istatistiki verilerine bakıldığında, il merkezinde meydana gelen kaza sayılarında yüzde 38 oranında artış olduğu gözlenirken, ölümlü kaza sayılarında değişiklik olmadı.
Aynı verilerde yapılan başka bir karşılaştırmada ise şehirde meydana gelen kazalardaki yaralı sayısında yüzde 28 oranında artış meydana geldiği gözlemlendi.

KURAL İHLALLERİ VE ALKOL
BAŞLICA KAZA KUSURLAR ARASINDA…
Kazalardan korunmak için sürücülerin alkollü araç kullanılmaması, emniyet kemeri kullanımı, hız limitine uyması ve dikkati sürüşe toplamaları gibi uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürlüğü, 2013 yılında kazasız bir yıl geçirilmesini temenni etti.

Vatandaşlara, trafikte dikkat edilmesi gerekenleri hatırlatan emniyet yetkilileri, kazaya neden olan sürücülerde en çok ‘Trafik kurallarına uyulmaması, trafik işaret levhalarına dikkat edilmemesi, alkollü araç kullanılması, dikkatsiz – uykusuz ve yorgun araç kullanılması, ruhsal yapılarında bozukluk olması’ gibi durumların bulunduğunu belirtti.

Öte yandan yayaların da kazaya sebebiyet verici nedenlerden yüzde 14’ünü de yayaların oluşturduğunu aktaran emniyet yetkilileri, yayaların kazaya verdiği sebebiyetleri, “Trafik kurallarına uyulmaması, dikkatsiz ve dalgın olunması, alkolü olunması” olarak açıkladı.

EMNİYET KEMERİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Emniyet kemeri kullanılmamasının öne çıktığına dikkat çekilen trafik kazalarında yaralanmamın kalıcı engellere neden olduğu ifade edilirken, “Trafik literatüründe 30 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda oluşan hasar 1 birim olarak tanımlanırken, 50 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda bu hasarın 9 kat arttığı bilinmektedir. Emniyet kemeri; araç içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları yüzde 50 oranında azaltmaktadır” denildi. Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.