Tübitak’ın Önemi Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. TÜBİTAK’ın KOBİ’lere yönelik, teknoloji transferi ile Ar-Ge destekleri, Üniversite de anlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2011 01:09
Tübitak’ın Önemi Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. TÜBİTAK’ın KOBİ’lere yönelik, teknoloji transferi ile Ar-Ge destekleri, Üniversite de anlatıldı.

Tübitak destekleriyle ilgili bilgilendirmenin yapıldığı Süleyman Demirel Kongre Merkezi’ndeki toplantıya, Kosgeb Isparta Hizmet Müdürü Yurdun Yıldırım ile Kosgeb uzmanları, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı uzmanları, öğretim üyeleri ile Genç İşadamları Derneği ve Girişimci Sanayici İşadamları temsilcileri, girişimciler ve sanayiciler katıldı.

Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Tübitak Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (Teydeb) uzmanları Pınar Aker ve Emel Önder Fırat bilgilendirme yaptı.

Teydeb uzmanları, üniversite/kamu araştırma kurumlarındaki bilgi birikiminin, Kobi’lerin ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek Kobi’lere aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Kobi Yararına Teknoloji Transferi Destek Programı hakkında bilgi verdi.

Projelere sağlanacak destek miktarı projenin niteliğine göre belirleneceği ve proje bütçesinin %75’i Tübitak, geriye kalan %25’i ise Kobi tarafından karşılanacağı, proje bütçesi için üst sınırın 300.000 TL ve destek süresi proje bazında en fazla 18 ay olduğu belirtildi.

Ara sonrasında Teydeb uzmanları, Kobi’leri araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik odaklı proje yapmaya teşvik etmek amacıyla yürütülen Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’nı anlattı. Kobi’ler tarafından yürütülen 400.000 YTL bütçe ve 18 ay süre ile sınırlı ilk iki projenin Tübitak tarafından destekleneceği kaydedildi.

Her iki destek programı için başvuru süreci, destek süreci ve değerlendirme kriterleriyle ilgili bilgiler de verildi. Tübitak Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme, Tübitak Proje Pazarları Destekleme ve Tübitak Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme programları ile ilgili bilgilerin de verildiği toplantı, soru cevap bölümüyle tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.