Tüketen Değil Üreten Olmalıyız

Isparta’da ve ülkemizde yapılan yatırımların neredeyse tamamının tüketim alanında kurulduğuna dikkat çekerek üretmeyen toplumların geleceğinin ciddi bir tehdit altında olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:23
Tüketen Değil Üreten Olmalıyız

Isparta Belediyesi yapılan yatırım ve hizmette kanayan yaraya dikkat çekerek, Isparta’da ve ülkemizde yapılan yatırımların neredeyse tamamının tüketim alanında kurulduğuna dikkat çekerek üretmeyen toplumların geleceğinin ciddi bir tehdit altında olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın hafta sonunu Isparta belediyesi’nin yapmış olduğu fabrika ve yatırımları inceleyerek değerlendirdi. Günaydın bu incelemelerinde torunu Gülşen Konur’u da gezdirdi. Torun Gülşen’inde dedesi ile gezisinden oldukça memnun olduğu dikkat çekti.

Günaydın inceleme sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, ilimizde yapılan yatırımların tamamının tüketime yönelik olduğunu ifade ederek üretmeyen toplumların geleceklerinin ciddi anlamda tehdit altında olduğunun altını çizdi.

Günaydın, “Türkiye’nin hatta Dünya’nın en büyük izolasyon fabrikasını şehrimize kuruyoruz. İkinci bir fabrika daha kuruyoruz. Bu fabrikalarımızın montaj aşamaları süratle devam ediyor. Son yıllarda maalesef Türkiye olarak maalesef tüketim toplumu olmaya başladık.

Ülkemizde ve ilimizde tüketime yönelik büyük mağazalar dev alışveriş merkezleri kurulmaya başlandı. Bu kurulan mağazalara sözümüz yok ama bununla birlikte ardı ardına birde üretime yönelik fabrikalarımızın kurulması gerekmektedir. Maalesef ülkemiz bu konuda gecikme yaşanıyor. Isparta’mız da bu usüle ayak uydurdu. Son 10 yıldır üretime yönelik hiçbir fabrika yatırımı yapılmıyor. Sözün kısası şehrimizde üreten fabrika konusunda nasibini alamayan iller arasına girmiş durumdadır.

Belediye olarak bu eksikliği gidermek bize düştü sanırım. İşte heyecanımız da bundan kaynaklanmaktadır. Şehrimizin ayakta kalmasının ve kendi kendine yetebilen bir il olabilmesi için üretime yönelik çalışmalara mutlaka girmelidir. İşte bu fabrikalarımız buna bir örnek teşkil edecektir. Montajına başlamış olduğumuz bu fabrikalarımız 5 ay içerisinde faaliyete geçecektir.

Belediye olarak fabrika sahamızı genişleterek yeni yatımlara da bayrak açmaya devam edeceğiz. Fabrika sahamız çevresinde bulunan arazileri sahipleri ile görüşerek satın almaya devam ediyoruz. Bugün 200 dönümün üzerinde bir araziye sahip olduk. Gelecek yıllarda da üretime yönelik fabrikamıza yenilerini de eklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.