Tüketici Hakem Heyeti’ne 910 Müracaat Yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü İl Müdür Vekili M. Vehbi Oğuz, 2011 yılı içerisinde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne 910 müracaatın yapıldığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2012 09:33
Tüketici Hakem Heyeti’ne 910 Müracaat Yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü İl Müdür Vekili M. Vehbi Oğuz, 2011 yılı içerisinde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne 910 müracaatın yapıldığını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, tüketicilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili yaptığı çalışmalar sonucunda kararlar almaya devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü İl Müdür Vekili M. Vehbi Oğuz, bir yıl içerisinde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne 910 müracaatın yapıldığı belirterek, 487 dosyanın karara bağlandığını söyledi. Bu kararlardan 443’ünün tüketici lehinde olduğunu ifade eden Oğuz, 44’ünün de tüketici aleyhinde alındığını kaydetti.

2011 yılında yapılan müracaatlardan bazılarının kararının henüz verilmediğini dile getiren Oğuz,”2012 yılına karar için sarkan dosyalarımız var. Bu dosyalar gerekli işlemler bittikten sonra heyet tarafından karara bağlanacak. Ayrıca telefon aracılığı ile de yapılan başvurular oluyor. Bu başvurular içerisinden heyete girmeden sonuçlananlar da var” dedi.

HEYET AYDA 2 KEZ TOPLANIYOR
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin ayda 2 kez toplandığını bildiren Vehbi Oğuz, müracaatların nasıl yapılacağı hakkında şu bilgileri aktardı: “Vatandaşlar şikâyet konusu ile ilgili belgeleriyle İl Müdürlüğü’ne başvuru yapıyorlar. Müracaattan sonra Müdürlük tarafından yapılan incelemeler neticesinde ilgili taraflardan bilgi talebinde bulunuluyor. Şikâyetin konusuna göre bilirkişi ataması yapılır. Tüm bu istenilenler tamamlandıktan sonra şikâyet dosyası hakem heyeti başkanlığı tarafından sonuca ulaştırılır. Lehte ya da aleyhte karar alınır” dedi.

EN ÇOK YAPILAN ŞİKAYETLER
Oğuz, Isparta’da en çok yapılan şikayetlerin kapıdan satış, mağazadan alınan ürün ve cep telefonu ile ilgili konularda olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.