Turizmin Önü Açılacak

Turizmin Önü Açılacak

Yayınlanma:
Turizmin Önü Açılacak

Ülke turizminin sorunlarının değerlendirildiği ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü 3. Turizm Çalıştayına katılan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, ülke turizminin gelişmesi adına çalıştayda çok önemli kararların alındığını söyledi. 

Söz konusu Turizm Şurasında, Turizm Rehberlerinin bundan böyle yerelden görevlendirilmesinden turizm yasasının yenilenmesine kadar çok sayıda yeniliğin ele alındığını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi, Turizm Şuraları turizm sektörü ve ülkemiz açısından tüm sorunların detaylı olarak masaya yatırıldığı son derece önemli organizasyonlardır. İlki 2002 yılında yapılan Turizm Şurasının üçüncüsü 1 – 3 Kasım 2017 tarihlerinde geçekleştirildi.  

“TURİZMDE GELECEĞE YÖNELİK 

ÖNGÖRÜ VE POLİTİKALAR DEĞERLENDİRİLDİ” 

Kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye’nin uluslararası rekabet ortamında imaj ve marka değerini yükseltmek için gerekli stratejileri belirlemek amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü ve akademik camianın katılımı ile ve sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Ankara’da yapılan 3. Turizm Şûrasında ülkemiz turizmi adına son derece önemli kararlar alınmıştır. Çevreye duyarlı, dünya gerçekleri ile uyumlu, turizm sektörünün taleplerini cevaplandırabilecek sürdürülebilir turizm politikalarının tartışılması ile turizm sektöründeki yeni trendleri yakalayacak geleceğe yönelik öngörü ve politikaların değerlendirilebilmesi için 3. Turizm Şûrası kapsamında Gastronomiden turizm eğitimine kadar birçok konu masaya yatırılarak ayrıntılı olarak görüşülmüştür. 

“ÖLÜ SEZONDA TURST GETİRENE 

DAHA FAZLA TEŞVİK VERİLECEK” 

Turizm Şurasının en önemli kararlarının başında ise özellikle yeni bir turizm yasasına ihtiyaç olduğu konusudur. Zira Şuraya katılan Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş, turizmde yeni stratejik planın ortaya konulması gerektiğini belirterek, şurada konuşulanların konuşulanları en kısa zamanda sonuçlandıracağını söyledi. 

Şurada ayrıca, Turizm acentalarına uçak desteklerinin artırarak devam edeceği de açıklandı ve bu teşvikleri güncelleyerek önümüzdeki dönemde yine sürdürüleceği, özellikle ölü mevsimlerde turist getirenlere daha çok verileceği açıklandı” dedi. 

 “TURİZMDE 2053 HEDEFİ 50 MİLYON 

TURİST VE 50 MİLYAR DOLAR GELİR” 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, 3. Turizm Şurasında ülke olarak 2053 hedefi olarak turizm sektörünün önüne koyduğu 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaşmak için canla başla çalışma kararı alındığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.