Türk Halkı Cumhuriyeti Kutlamaya Hasret Kalmış

Türk Halkı Cumhuriyeti Kutlamaya Hasret Kalmış

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2019 08:53
Türk Halkı Cumhuriyeti Kutlamaya Hasret Kalmış

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının İYİ Parti – CHP ortak adaylarının kazandığı belediyelerce coşkuyla kutlandığını kaydederek, “Bu durum Türk Vatandaşının Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına hasret kaldığını gözler önüne sermiştir” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, yaptığı yazılı açıklamada; “Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı’nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye’ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi.

Cumhuriyet Türk tarihinde kazanılmış belki de en büyük edinimdir, Cumhuriyet büyük bir zaferdir. Cumhuriyet binlerce yıllık Türk tarihinde görülmemiş bir olgu bir hareket bir devrimdir. Bu sebeple çok değerli ve öncelikli korunması gereken hazinemizdir.

Özellikle gördük ki 31 Mart seçimleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonrası Ankara, Antalya, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde İYİ Parti – CHP ortak adaylarının kazandığı belediyelerce yapılan coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Türk Vatandaşının Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına hasret kaldığını gözler önüne sermiştir. Büyük bir coşku ile büyük bir katılım ve organizasyon ile yapılan kutlamalarla Cumhuriyetimizin 96.yılı kutlanmıştır. Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Emperyalizme ve sömürgeci devletlere karşı kazanılmış büyük bir zaferin ilanıdır Cumhuriyet. Kadınıyla, erkeğiyle, genci ile yaşlısı ile kazanılmış büyük bir zaferdir Cumhuriyet.

Bu ülke toprakları asla ama asla Cumhuriyetin kazanımlarından vazgeçmeyecektir… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk topraklarındaki en büyük ve en önemli bayramdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.