Türkçe Olimpiyatları 7 Haziran'da Isparta'da

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde düzenlenen turne programları bugün başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2012 12:54
Türkçe Olimpiyatları 7 Haziran'da Isparta'da

Geçen seneki olimpiyatların şampiyonları ile dereceye giren öğrencilerin sahne alacağı turne programları, 41 ilde gerçekleştirilecek.

14 Haziran'a kadar sürecek turne etkinliklerinden bazıları Bodrum Antik Tiyatro, Şanlıurfa Arena ve İzmir'de 85 bin kişilik İzmir Atatürk Stadyumu'nda olacak. Edirne'deki program Kırkpınar Meydanı'nda düzenlenecek ve Şili'den bir öğrenciyle Güney Afrika'dan bir öğrenci güreş tutacak. 5 kıta, 135 ülkeden gelen bin 500 öğrencinin katılacağı 10. Türkçe Olimpiyatları için 4 ayrı turne grubu oluşturuldu.

Turne gruplarının seyahatlerinde kullanacakları 8 otobüs 10. Türkçe Olimpiyatları reklam afişleriyle süslendi. Her turne grubuna biri kostümler için diğeri ise öğrencilerin yolculuğu için kullanılacak iki otobüs eşlik edecek. Şarkı, şiir, halk oyunları, güzel konuşma ve özel beceri gibi farklı kategorilerde gösteri yapacak öğrenciler, 10. yıla özel muhteşem gösteri ve performanslarla yine Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacak. İşte turne gruplarının etkinlik takvimi:

Ver elini Rize

1. Turne Grubu, 30 Mayıs Çarşamba Rize, 1 Haziran Cuma Trabzon, 2 Haziran Cumartesi Ordu, 4 Haziran Pazartesi Samsun, 5 Haziran Salı Tokat, 6 Haziran Çarşamba Çorum, 8 Haziran Cuma Zonguldak'ta sahne alacak. Ardından grubun programı 10 Haziran Pazar Sakarya, 11 Haziran Pazartesi Kocaeli ve 12 Haziran Salı Gebze ile son bulacak. Grubunun sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman, müzik yönetmenliğini Alper Oflaz, sahne yönetmenliğini Hakan Akıncı, halk dansları koreografilerini ise Başar Demirkurt ve Özge Kök yapacak.

Trakya'da şenlik var

2. Turne Grubu 30 Mayıs Çarşamba Eskişehir, 1 Haziran Cuma Afyonkarahisar, 2 Haziran Cumartesi Kütahya, 4 Haziran Pazartesi Bursa, 5 Haziran Salı Balıkesir, 7 Haziran Perşembe Edirne, 9 Haziran Cumartesi Tekirdağ, 10 Haziran Pazar Çorlu ve 11 Haziran Pazartesi Kırklareli'ne gidecek. Turne grubunun sunuculuğunu Ertem Şener üstlenecek. Bursa'daki il etkinliğinin sunuculuğunu ise Kadir Çöpdemir yapacak. Programa Ata Demirer, Selda Bağcan, Erol Büyükburç, Adnan Şenses ve Hakan Aysev gibi ünlü isimlerin katılması bekleniyor.

Yolculuk, sahabeler şehri Diyarbakır'a

3. Turne Grubu ise 30 Mayıs Çarşamba Malatya, 31 Mayıs Perşembe Elazığ, 1 Haziran Cuma Diyarbakır, 2 Haziran Cumartesi Şanlıurfa, 5 Haziran Salı Kahramanmaraş, 6 Haziran Çarşamba Hatay, 8 Haziran Cuma Osmaniye, 9 Haziran Cumartesi Adana ve 11 Haziran Pazartesi Mersin'de gösterilerini sunacak. Grubun sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek yapacakken, müzik yönetmeni olarak Turgut Yiğit Dalar, sahne yönetmeni olarak ise Yakup Büyükpınar görev alacak. Halk dansları sorumluları ise Shamil Golaev ve Celal Karacan olacak.

Gül diyarına uğramadan olmaz

4. Turne Grubu da 30 Mayıs Çarşamba Sivas, 1 Haziran Cuma Kayseri, 2 Haziran Cumartesi Ankara, 4 Haziran Pazartesi Konya, 5 Haziran Salı Karaman, 7 Haziran Perşembe Isparta, 9 Haziran Cumartesi Antalya, 10 Haziran Pazar Denizli ve 11 Haziran Pazartesi Muğla'da hazır olacak. Programın sunuculuğunu TRT spikerlerinden İlker Gültekin, müzik yönetmenliğini Furkan Demir yapacak. Halk dansları için sorumluluğu ise Olgun Kamil Tura, Nilgün Tura ve Azamat Tanya üstleniyor olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.