Türkiye’nin En İyi 14 Proje Okulundan Birisi Açılıyor

Isparta İmam Hatipler Derneği’nin 3 yıllık gayretiyle Işıkkent Mahallesinde yapılan İmam – Hatip Lisesi tamamlandı. Kayıtların başladığı okulun aylık ortalama 150 bin lira olan giderleri Dernek yöneticileri tarafından karşılanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2015 09:04
Türkiye’nin En İyi 14 Proje Okulundan Birisi Açılıyor

Türkiye’de açılan 14 proje okulundan birisi olan Işıkkent Anadolu İmam - Hatip Lisesi Öğrencilerini bekliyor. Okul, geç projelendirildiği için TEOG’a yetişmemesinden dolayı dünden itibaren kayıt kabul etmeye başladı. Öğrenciler okula nakil yoluyla kayıt yaptıracak.

Işıkkent Mahallesinde Işıkkent Spor Salonu ile Sezer Mehmet Aldan Anaokulu arasına yapılan yeni okul binası 2015 - 2016 eğitim öğretim döneminden itibaren Hazırlık sınıflı Proje Anadolu İmam - Hatip Lisesi olarak hizmet verecek. Okul, Türkiye’de sadece 14 ilde açılan okullardan biri olarak ‘Proje Okulu’ niteliği taşıyor.

Okulun son durumu ve öğrenci kayıtları ile ilgili olarak Isparta İmam Hatipler Derneği Başkan ve Yöneticileri dün bir basın toplantısı yaptı. Saat 09.30’da gerçekleştirilen toplantıya Dernek Başkanı Mustafa Büber, Onursal Başkan İşadamı Ali İhsan Altınok ile Yönetim Kurulu üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Büber şunları söyledi; “İmam - Hatip Okullarının 1951’den beri Türkiye’ye verdiği hizmetler inkar edilemeyecek tarzda büyük ve geniştir. Isparta İmam - Hatip Mezunlar Derneği olarak 3 yıl önce başlattığımız bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Derneğin bir toplantısında Isparta’da Anadolu İmam - Hatip Anadolu Lisesi Proje Okulu’nun olması yönünde kendi kendimize bir karar aldık. 3 yıldır uğraşıyoruz. Önce okul binası yapımında Çevre ve Şehircililik Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gide - gele projeyi bitirdik. Projemiz Antalya’da çizdirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü de bakanlıktan getirtilen 13 milyon lirayla ihaleye çıkıldı. Bugün geldiğimiz noktada okulumuzu tamamladık.

Amacımız Işıkkent’te Anadolu İmam - Hatip Lisesi’nden ziyade Türkiye’de eşi az olan bir proje okulu açmaktı. Bunu başardık. Anadolu İmam - Hatip Liselerinde Proje Okulu deyince bünyesinde ya Arapça hazırlık sınıfı bulunan ya da sadece hafızlık sınıfı bulunan okullar kastediliyor. Bunlar Erasmus ve Sokrates projeleri kapsamında Mevlana değişim sürecindeki okulları kastetmekteyiz. Dolayısıyla Bakanlık buradan mezun olacak öğrencilerimize ayrıcalıklar tanımakta ve mezunların memurluk hayatına başladığında 1 kademe vermiş oluyor.

Üniversitenin bünyesinde hazırlık sınıfı olanlar için bu hazırlık sınıflarından muaf oluyor. Bunları bildiğimiz için gerekli girişimleri yaptık. Antalya Milli Eğitim Şurasında Sayın Genel Müdürümüze bu okulla ilgili projeyi teslim ettik. Teklifimiz bakanlıkça uygun görüldü. Ancak maalesef TEOG’a okulumuz yetiştirilemedi. Genel nakillerde okulumuz açıldı. Genel nakiller arasındaki okullara Işıkkent Anadolu İmam - Hatip Lisesi’ne girdi. Genel nakillerle öğrencilerimiz gelebilecekler. Başvuruların ardından puan esasına göre öğrencilerimizi alacağız. Okulumuz Müdür vekilliğine Cavit Güleç, Müdür Yardımcılığına da Ömer Özcan beyler getirildi. Bu arkadaşlarımız yapılacak hizmetlere önderlik yapacaklardır.

Okulumuz hazırlık sınıfı +4 yıldır. Hazırlık sınıfında Arapça kısmına 34’erden 3 sınıf alacağız. Bir sınıfta Hafızlık sınıfı olacağız. Türkiye’de 14 proje okulundan biriyiz. Ancak bünyesinde hem Arapça hem de Hafızlık olan ikinci okuluz. Diğer okul İstanbul Beyoğlu’nda var. Hazırlık sınıfında 20 saat Arapça, 7 saat İngilizce okutulacak. Ayrıca 13 saatte diğer dersler olacak. Okulumuz Fen Liseleri ayarında bir okul olacak. Proje okulunda okuyan öğrencilerimiz yarıyıl ve yaz tatillerinde yurt dışına gönderilecek.



Hazırlık sınıfına kayıt yaptıran tüm öğrencilere belli bir miktarda burs verilecek. Şuanda miktarını açıklamıyoruz. En yüksek puanlı 10 öğrenciye de altın hediye edilecektir. Tüm bu destekler derneğimiz tarafından karşılanacaktır. Yurtdışından Arapça öğretmenleri gelecek. Bakanlık bu öğretmenleri tayin edecek. Ancak bakanlık bu öğretmenlerin giderlerini ödememektedir. Derneğimiz bu öğretmenlerin tüm giderlerini karşılayacaktır. Bu kapsamda başta Ali İhsan Altınok olmak üzere değerli işadamlarımıza, Isparta esnafımıza, bürokratlarımıza, Sayın Valimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen sayın bakanımıza, sayın milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Derneğin Onursal Başkanı ve İşadamı Ali İhsan Altınok da, toplantıda yaptığı konuşmada; “Dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik Isparta’ya okul açılışına geldiğinde kendisini Dere Mahallesi’ndeki Hacı Ahmet Ersoy İmam - Hatip Lisesi’ne davet ettik. Bu okulun yapılmasını kendisine izah ettik. Sayın vekillerimizin gayretleriyle bu ödenek Isparta’ya geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Isparta’mızda şuanda 5 lise, 5 imam hatip ortaokulu mevcuttur. Liselere TEOG’la kayıt yaptırılıyor. Ancak imam hatip ortaokullarında bir farklılık var. İlkokulu bitiren çocuğumuz kendi bölgesinden mezun olduktan sonra o civarda bulunan ortaokula kaydı otomatik yapılmaktadır. Velimiz çocuğunun imam hatipte okumasını istiyorsa kaydını alıp bir imam hatip ortaokuluna kaydını yaptırması gerekmektedir.

Proje okulu onaylandıktan sonra TEOG’a yetişmedi. O yüzden Türkiye bu okulun açıldığını göremedi. Ancak nakillerde bu okul görünmektedir. Bu proje Türkiye’de 14 taneden biridir. Bunun külfeti çok ağırdır. Biz bunun külfetini Din Öğretim merkezi’ne taahhüt ettik. Bu okuldan mezun olanlar anadili gibi Arapça ve İngilizce ile hafızlığı öğrenecek. Isparta’da sanayici işadamları olarak bu okulun külfetini üstlenmeye söz verdik. Bu okuldaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin tüm masraflarını biz karşılayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum