Uğur Bestelci Otel Üzerinden Ak Parti'ye Yüklendi

İmar Komisyonu Başkanı Uğur Bestelci, eski il özel idare binasının 16,5 katlı otel yapılması hususunda olağanüstü toplanan meclis toplantısında Ak Parti iktidarına yüklendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2012 19:09
Uğur Bestelci Otel Üzerinden Ak Parti'ye Yüklendi

Isparta Belediye Meclisi Özel İdare eski Binasının Ticari ve Turizm alanına alınması kararı ile 16,5 katlı serbest yükseklikte işlenmesi kararını görüşmek için Bügün toplandı.

Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündem maddesini okuduktan sonra bu konuda bir açıklama yaparak; “Bilindiği gibi bu konu Isparta gündemini meşgul eden önemli bir konu. Hemen öyle tartışılıp iki dakikada karar verilecek bir konu da değil. Onun için isterseniz bugün ön görüşmesini yapıp, kararını önümüzdeki ilk meclis toplantısında (Meclis Temmuz ayında izin yapacak ve meclis Ağustos ayında toplanacak) karar bağlayalım” dedi. Belediye meclisinde konuşan İmar Komisyonu Başkanı Uğur Bestelci, özel idare binasının yerine yapılacak olan otelin Isparta için hiçbir faydasının olmayacağını savundu. Şehir merkezine yapılacak olan otelin trafik ve benzeri sorunları beraberinde getireceğini söyleyen Betselci, Isparta’nın otele ihtiyaç duyduğunu fakat bu otelin şehrin merkezinde olmaması gerektiğini söyledi.

Otelin inşaatı sırasında sıkıntılar yaşanacağını belirten Bestelci, ““Konuşmak ve tartışmaktan kötülük çıkmaz. Burada herkes bu konuda konuşur, düşüncelerini ortaya koyar. Ortak bir akılda birleşilir ve karar verilir. Ben, bu şehirde doğdum ve büyüdüm. Dolayısıyla her Ispartalı gibi bu şehrin ilerlemesini, gelişmesini istiyorum. 1967 yılında şimdiki Isparta Oteli yapılırken otopark olayı yoktu.

Böyle bir yer düzenlemek de düşünülmüyordu. Çünkü, şuanda Isparta Otelinin Otopark olarak kullandığı alan Köylülerin atlarıyla, eşekleriyle gelip Pazar işlerini gördükleri bir mekandı. Ama zamanla şehir gelişti otellerde otopark zorunluluğu ortaya çıktı. Çünkü, araçlar çoğaldı ve trafik sorunu başladı. Ama Otel, 1984 yılında dönemin Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil tarafından tekrar dizayn edildi ve yaklaşık olarak bugünkü konumuna getirildi. Bilindiği gibi oteller sadece konaklama hizmeti vermez. İçinde düğün salonları, toplantı salonları bulunan yerlerdir ve çok amaçlı kullanılırlar. Dolayısıyla, günümüzde otellerin önünde arkasında yani çevresinde araçlar için uygun giriş çıkışın sağlanacağı, park yapılabileceği yerler olmalıdır. Yani araçlar için otele yanaşma mesafesi olmalıdır. 5 yıldızlı otellerde bu daha ferah bir durumda olmalı ve en az 150 kişi çalışacak durumda olmalıdır.

İl Genel Meclisi ilk defa şehir merkezinde bir proje ortaya koydu ve onu da yap – işlet – devret modeline bağlayıp işi bitirip geçti. Oysa, o binanın sağlam olmadığı yapılan deprem kontrollerinde ortaya çıktı ve bu bina yıkılarak yerine sağlam bir bina yapılacak. Peki o bina yıkılacak da, diğer depreme dayanıksız tüm binalar duracak mı? Örneğin bu şekilde şehirde onlarca okul var. Buralarda bizim çocuklarımız okuyor. Buralar da yıkılacak mı? Depreme dayanısızlık konusunda İl Özel İdaresinin binasına gösterdiğiniz duyarlılık diğer binalar için de gösterilecek mi? Kaldı ki, otel yapılması düşünülen bina çarşının tam ortasında. Her tarafı yol. Sözkonusu binanın bulunduğu yerde tam 8 tane yol birleşiyor. Bu keşmekeşliğin yanına otel nasıl yapılabilir?

Bilindiği gibi meclis olarak geçtiğimiz aylarda otel konusunda İstanbul yolu üzerinde Botanik Parkının orada 130 metrekarelik bir alan, Gökçay’da da 29 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik. Buralar oldukça geniş ve otel yapımına müsait alanlar. Otel yapacaksanız buralara yapın. Zira, bugün yapacağınız 5 Yıldızlı bir otel sadece kuru binadan ibaret değildir. Onun park alanları, koşu alanları, spor salonları gibi bir çok kültürel ve sosyal aktivitesi olacaktır. Şehir merkezine sıkışmış bir yerde bu durumlar olmaz. Ama biraz önce söylemiş olduğum yerlerde rahatlıkla olur. Onun için şehir merkezine yani söz konusu yere 5 yıldızlı otel yapmak çok sıkıntılı olacaktır.

Kaldı ki, bu iş de yap – işlet- devret modeliyle yapılacağı için yatırımcı bile bulunmayacaktır. Yıllarca bu memlekette şu görülmüştür. Kamuya gelince istediğini yap. Müteşebbise gelince yok kardeşim. Böyle bir şeyolamaz. Şahıslar da artık yatırım yapabilmeli ve önleri açılmalıdır. Yıllarca böyle giden bu yanlışa artık bir dur demeliyiz”

ŞEHİR DIŞINDA GÜZEL YERLER VAR

Otel yapımı için şehrin dışında daha uygun yerler olduğunu değinen İmar Komisyonu Başkanı Uğur Bestelci, “Botanik parkın bulunduğu yerde 130 dönümlük bir arazi var. Otel alanı için uygun bir arazi. Bu alana güzel bir otel yapılabilir. Şehrin merkezine böyle bir otel yapmanın mantığı yok” dedi.

KATLI OTOPARK YAPILMALI

Eski Özel İdare Binasının olduğu yere otel yapılmasına ilişkin maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan DP’li meclis üyesi Halil Elitok, özel idare binasının bulunduğu alana katlı otopark yapmak daha faydalı olacaktır şeklinde konuştu. 5 yıldızlı otel yapımına karşı değilim diyen Elitok, “Isparta’da 5 yıldızlı otel yapılmasına karşı değilim fakat bu alana yapılmasına karşıyım. Bu alana otel yapılmasına biz değil kamuoyu karar versin. Bu alana otelin yapılması beraberinde birçok sıkıntı oluşturacak

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum