Ülkenin Kaymağını Rantiyeciler Yiyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, geçmiş hükümetlerde olduğu gibi 11 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetinin de ülkeyi kötü yönettiğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2014 09:53
Ülkenin Kaymağını Rantiyeciler Yiyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, ülkenin en güzel günlerinin Refah – Yol Hükümeti döneminde yaşandığını ifade eden Gençay konuşmasında şunları söyledi: “Bundan 11 yıl önce Anasol – M hükümetinin sıkılan, bunalan milli görüşçüler ve refah yol iktidarı gibi güzellikler olsun diye rüzgarla giden oylarımız bugün geri dönmektedir.

Çünkü, AKP hükümetinin Anasol – M hükümetinden bir farkı olmadığı görülmüştür. 11 yıl önce milletimize çok büyük ümitler veren AKP bugün hala insanlarımızı Anasol – M hükümetinden iyi olacaklarının ispata çalışmaktadırlar. Anasol – M hükümetinin kırdığı rekorları tekrar kıran AKP, icraatlarıyla rekorlar kıran bir parti olmuştur. Bu rekorlardan birkaç tanesini saymak gerekirse; Ülkenin borcu 415 milyar dolardan 670 milyar dolara yükselmiştir. Kişi başı borç 3 bin dolardan 6 bin dolara yükselmiştir. 11 yılda 357 milyar dolar faiz ödenmiştir.

11 yılda cari açık 173 milyar dolar olmuştur. Sıcak para 150 milyon dolar yükselmiştir. Dış ticaret açığı 45 milyar dolardan 252 milyar dolara çıkmıştır. Dolar bazında hazine faizi % 20 olmuştur. İşsizlik % 20,5 artmıştır. 190 milyon metre kara toprak yabancılara satılmıştır. Bankaların % 30’u yabancılaştırılmıştır. Karşılıksız çek 500 binden 1,2 milyona çıkmıştır. Benzin 2 dolara yaklaşmıştır. Demir ve çelik yabancılara satılmıştır. Haberleşme, Telekom, telsim, avea ve turkcell yabancılara satılmıştır. Tüp Refah – Yol döneminde 5 dolar iken, Anasol – M döneminde 11 dolar ve AKP döneminde ise 34 dolar olmuştur. 11 yıl AB arkasından koşulmuş ama netice ‘0’dır.

Hiçbir hükümet 360 Milletvekiliyle 11 yıl hükümette kalmamıştır. Hiçbir hükümet bu rekorları kıramamıştır. Zaten ekonomi de Anasol – M gibi IMF’nin formüllerini uygulamakla başarıya ulaşılması mümkün değil. ABD – Avrupa Birliğinin isteğiyle 315 günde 3 yasa yapan Anasol – M Hükümeti milletimizi nasıl memnun edemediyse AKP hükümeti 3 günde 15 yasa ile hiç memnun edemez.

Bugün, köylümüz, işçimiz, memurumuz aradığını bulamamış esnafımız alış veriş yapamaz hale gelmiştir. Halkımız umutsuzluk içerisinde kararsız duruma düşmüştür. Son 11 yılda ülkemizin yaşadığı sorunları halkımız bilmektedir. 54.cü Erbakan hükümetinden övgü ile söz etmektedirler ve Saadet Partisine üye olmaktadırlar. İnanıyoruz ki, seçimlere kadar en büyük parti olacağız. Milletimizi sıkıntılardan kurtarıp güzel günlere kavuşturacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum