URAP, "Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi"ni Açıkladı

URAP, "Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi"ni Açıkladı... Bakın SDÜ Kaçıncı Sırada...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2015 11:07
URAP, "Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi"ni Açıkladı

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde akademik performansa dayalı sıralama sistemleri üzerinde bilimsel çalışmalar yapmak üzere kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, "Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi" sıralamasını açıkladı.

URAP Laboratuvarı'nda, dünyanın ilk 2 bin üniversitesini sıralamak için “yayın sayısı”, “toplam bilimsel doküman sayısı”, “atıf sayısı”, “toplam yayın etkisi”, “toplam atıf sayısı”, “uluslararası işbirliği” akademik üretkenlik göstergesi olarak kullanıldı; bu kapsamda üniversitelerin yaptığı bilimsel yayınlar ile uluslararası işbirliğine yönelik göstergeler de değerlendirmeye alındı.

Süleyman Demirel Üniversitesi, URAP tarafından açıklanan dünya sıralamasında, Türk üniversiteleri içerisinde 10. sırada yer aldı. Listeye, 76 Türk üniversitesi girdi; 467. sırada yer alan ODTÜ ile 487. sırada yer alan İstanbul Üniversitesi de ilk 500’e yerleşti.

URAP Hakkında:
URAP sıralamasının temeli; bilimsel üretkenlik ve akademik ürünlerin kalitesidir. Her yıl, üniversiteler arasında en fazla bilimsel makale yayınlamış olan 2500 üniversite belirlenmekte ve URAP göstergelerine göre puanlanıp sıralanmaktadır. En yüksek puanı alan 2000 üniversite açıklanırken Çin Bilimler Akademisi ve Rusya Bilimler Akademisi gibi devlet araştırma kurumları ve hastaneler sıralamanın kapsamı dışında tutulmaktadır.

URAP’ın dünya sıralamasında yer alan 2000 yükseköğretim kurumu, dünyadaki yükseköğretim kurumlarının yaklaşık %10’unun temsil edilmesini sağlamaktadır. URAP Dünya Sıralaması, 2000 üniversiteyi sıralayarak mevcut sistemleri içerisinde en geniş kapsamlı olan sıralamalardan biridir. URAP Dünya Sıralaması, tamamen açık ve güvenilir bilgi kaynaklarından toplanan objektif verilere dayanarak oluşturulmaktadır.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum