Üreticiler Birlik Olmalı!

Üreticiler Birlik Olmalı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2018 18:48
Üreticiler Birlik Olmalı!

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin teşekkür ziyaretlerini devam ettiriyor. Gelendost ve Senirkent köylerini ziyaret eden Milletvekili Özel, tarıma ilişkin önemli bir uyarıda bulundu.

Tarımda üreticilerin güçbirliği yapması gerektiğini belirten Özel, aksi taktirde köylünün büyüklerin altında ezileceğini ifade etti. Özel, şöyle konuştu: “Bireysel olarak mı hareket edeceğiz yoksa birleşecez mi? Köylü olarak nasıl ayakta kalacağım bunun arayışında olmalıyız. Aksi taktirde 5-10 yıl sonra köylü olarak biteceğiz. Geçmiş kötü örnekleri çok yakaladık. Birileri sizi dolandırdı. Kooperatiflerde istismar oldu. Artık tarım şirketlerin elinde, sermayenin elinde. Büyükler geliyor, maliyetlerini düşürüyor. Yakında siz de onlara ırgat olursunuz. Ya birleşme modelini ortaya koyacağız ya da ‘şu böyle, bu böyle’ diye diye bitip gideceğiz. Köylü olarak buna karar vereceğiz. Isparta’da ekonomi tarımdan gidiyor. Tarım olmazsa Isparta biter. Köylü para kazanacak ki, alışveriş yapabileceksiniz. Tarımı çok önemsiyoruz. Geçmişi bir kenara bırakın. Isparta’da garip köyler var. Merkezde Darıören, Güneyce, Çukur. Başarılı olan yerler incelemek gerekir. Üretimi az-çok yapıyoruz. Pazarlamada sıkıntı yaşıyoruz. Tüccarın oyuncağı oluyor. Ya yapacağız, ya biteceğiz. Hep birlikte yapmamız gerekiyor.

Tarım Teşkilatı ile birlikte bu konuları konuşmak istiyoruz. Büyük tüccarlar elma bahçeleri kuruyor, kiraz bahçeleri kuruyor. Bunun altında ezileceksiniz. Birlikte iş yapmak zorundasınız. Buraya 8 tane barbunya tüccarı geliyor, 60 kişi ile muhatap oluyor. 8 kişi bir kişi ile muhatap olsa siz daha çok para kazanırsınız, daha çok para kazanırsınız. Fiyat istikrarı yakalayamıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.