Ürettikleri Projeler Başarıyı Getiriyor

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Bu Benim Eserim’ projesinde Isparta’yı temsil eden ve derece alan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2014 16:02
Ürettikleri Projeler Başarıyı Getiriyor

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yapılan projelerde dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, bundan sonra yapılacak projelerde de aynı başarıların devam etmesini istedi.

BAŞARILARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ
İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, projelerde Isparta’yı temsil eden ve Türkiye genelinde de temsil edecek olan öğrencilerin isimlerini tek tek okuyarak, farklı alanlarda yarışacak olan öğrencilere başarılar diledi.

İl Müdürü Can, “Fizik Alanı:TÜBİTAK ve MEB in ortak yürüttükleri Bu Benim Eserim yarışmasında öğrencimiz Furkan Başçiftçi, fizik öğretmeni Seval Çakmak'ın danışmanlığında hazırladığı ‘Atık kağıttan ısı yalıtım plakası WPP üretimi’ isimli proje ile bölge birincisi seçilmiş ve 5-8 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara'da yapılacak elan Türkiye İmalin ilimizi ve bölgemizi temsil etme hakkını kazanmıştır.

Tarih Alanı: Rize'de yapılacak olan 3. Ulusal Çocuk Kongresi’nde öğrencimiz Ceren Şimşek Tarih Öğretmeni Zuhal Süldür danışmanlığında hazırladığı ‘Aynı noktadan zamanda yolculuk, Isparta’ isimli proje ile 12-13 Haziran’da ilimizi temsil etmek üzere davet edilmiştir.

Öğrencilerimiz Arife Erdoğan ve Defne Atlan Tarih Öğretmeni Zuhal Süldür'ün danışmanlığında hazırladıkları ‘Bilsem'lerde verilmekte olan eğitim konusunda velilerin görüş ve önerileri —Isparta Bilsem örneği’ konulu proje ile 12 – 13 Haziran’da Rize'de yapılacak olan 3. Ulusal Çocuk Kongresinde ilimizi temsil etmek için davet edilmişlerdir.

Öğrencimiz Furkan Uğur, Tarih Öğretmeni Zuhal Süldür'ün danışmanlığında yazdığı ‘Düşman Kardeşler’ isimli öykü ile Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin düzenlediği Barış temalı öykü yarışmasına katılmış ve mansiyon ödülüne layık bulunmuştur.

Öğrencilerimizden Arife Erdoğan ve Beyza Yılmaz Türkçe Öğretmeni İzlem Çakmak danışmanlığında hazırladıkları ‘Çocukların şiddet içerikli programlardan korunması’ konulu projelerini İstanbul'da yapılan "Çocuk ve Medya Hareketi, 1.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde sunmak üzere davet edilmişler ve ilimizi haşan temsil etmişlerdir.

Öğrencimiz İrem Gündüz, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Belma Karanlık danışmanlığında hazırladığı ‘Velilerin Yardımcısı’ isimli proje ile Uluslararası Bilişini Olimpiyatları (E-BİKO) yarışması Eğitimde Bilişimin Veri kategorisinde finale kalmış ve 10-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalinde ilimizi temsil etme hakkını kazanmıştır.

Öğrencimiz Alptekin Kaya, Resim Öğretmeni Aysu Keleşoğlu danışmanlığında yaptığı resimle Devlet Su İşleri Isparta Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Su ve Enerji’ konulu resim yarışmasında il üçüncüsü olmuş ve çeyrek altın ile ödüllendirilmiştir.

Öğrencimiz Defne Altan, Resim Öğretmeni Aysu Keleşoğlu danışmanlığında yaptığı resimle, Monami tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Çocuk ve Çevre "konulu resim yarışmasında bisiklet ödülü kazanmıştır.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, dereceye giren öğrencilere sertifikalarını vererek, Monami tarafından düzenlenen resim yarışmasında iyi bir derece alan Defne Altan’a Monami tarafından verilen bisiklet hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum