Ütopyam Sosyalizm Ama...

CHP'nin En Renkli Aday Adaylarından Biri...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2015 18:52
Ütopyam Sosyalizm Ama...

CHP’nin tanınan simalarından Mükerrem Selçuk, partisinin İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Mükerrem Selçuk, düzenlediği basın toplantısıyla Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Alışılmışın dışında bir üslupla aday adaylığı açıklaması yapan Selçuk, “Arkadaşlar ben ..cek’li, …çak’lı işleri sevmem. O işlere kafam basmaz. Şuna yapacağım, şunu edeceğim gibi vaatlerde bulunmayı da çok sevmem. Siyasiler çıkıp olağan üstü güçleri varmış gibi atıyorlar. Atmanın sağlığa zararı yok” ifadelerini kullandı.

Selçuk, “Biz Cumhuriyetin çocuğuyuz. Tüm değerlerimiz Cumhuriyet üzerinedir” dedi.

CHP’nin demokratik tüzük konusunda önemli bir yol kat ettiğini ancak hala istenen düzeyde olmadığına da değinen Mükerrem Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirdi.

Selçuk, “Recep Tayyip Erdoğan, tarafsızlık yemini ediyor, 3 çocuk diyor, kadını bir eşya gibi erkeğe emanet ediyor, Fuat Avni ile yatıp, Fuat Avni ile kalkıyor. Fuat Avni benimle de ilgili bir şeyler yazmış. Fuat Avni sistemin ürettiği bir olgudur. Bir kişi değil, bir anlayıştır” dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nü de eleştiren Selçuk, “Ak Saray tartışması var. Geri Kalmış ülkelerde önemli bir sorundur görgüsüzlük. Geri kalmışlıkların görgüsüzlükle örtüleceği kurgusu yapılır” diye konuştu.

Hakkındaki eleştirilere de yanıt veren Selçuk, “Eğer adım şiddetle anılıyorsa nefsi müdafaa içindir. Biz solculuğu öğrenmeye başladığımız yıllarda solcular hep dayak yerdi. Ben düşünürdüm bu adamlar neden dayak yiyor diye. Düşündükleri için yiyorlarmış. Sonra saldırılar yön değiştirdi, biz hedef olduk. Eğer adım şiddetle anılıyorsa inancımızdandır” ifadelerini kullandı.

Selçuk, Mafya ve Tefecilikle her zaman mücadele ettiğini kaydederek “Mafya denilen pis kurumla mücadele ettim. Tefecilikle mücadele ettim. Bakın benim ütopyam Sosyalizm’dir. Ama ehlileştirilmiş kapitalizmi savunuyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum