Vali Baruş, Gelendost'ta Muhtarlar Toplantısı Düzenledi

Vali Baruş, Gelendost'ta Muhtarlar Toplantısı Düzenledi

Yayınlanma:
Vali Baruş, Gelendost'ta Muhtarlar Toplantısı Düzenledi

Vali Aydın Baruş; ilçe çalışma ziyaretleri kapsamında Gelendost ilçesine gitti. Yaka ve Bağıllı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Baruş, ilçe merkezinde muhtarlar toplantısı düzenledi.

Ziyaretlerine Yaka köyünden başlayan Vali Baruş vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Yaka köyünde yaptığı açıklamada yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşılması konusunda özenli davranılmasını isteyen Vali Baruş, “Burada bize düşen birlik, beraberlik hâlinde hareket edip ihtiyaç olan noktalarda el birliği yapmak, köyümüzde ihtiyacı olan naçar durumdaki kardeşlerimizin elinden tutmak, bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın da bize her zaman talimatları bu yönde oluyor. Yani devletin elinin uzanmadığı hiçbir yer kalmayacak” dedi.

vali-barus-gelendostta-muhtarlar-toplantisi-duzenledi-1.jpeg

Daha sonra Yaka köyünde ikamet eden Gazi İsmail Selçuk’u ziyaret eden Vali Baruş, Selçuk ve eşiyle bir süre sohbet ederek herhangi bir talepleri olup olmadığını sordu.

Yaka köyünün ardından Gelendost ilçesine geçen Vali Baruş, burada köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek tek tek talepleri dinledi iletilen taleplerle ilgili toplantıda bulunan ilgililerden çalışma yapmalarını istedi. Toplantı başında muhtarlara önemli konu başlıklarında açıklamalarda bulunan Vali Baruş özetle şöyle konuştu:

“Biz devletimizin her imkanının en ücra köşeye kadar ulaşmasını istiyoruz”

“Vatandaşımızın devletimizden memnuniyetini sağlamak ve devletle vatandaş arasındaki ilişkiyi mesafeden kurtarmak amacıyla bizim yapmış olduğumuz bu toplantılar ve vatandaşlarla sağlamış olduğumuz temaslar çok çok önemli. Çünkü biz devletimizin her imkanının en ücra köşeye kadar ulaşmasını istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın. Yalnız kalmasını, çaresiz, kalmasını istemiyoruz. Burada da en büyük yardımcımız sizlersiniz.

vali-barus-gelendostta-muhtarlar-toplantisi-duzenledi-2.jpeg

Mevsimlik tarım işçileri için çalışma izin belgesi zorunlu olacak

Burada geçici olarak çalışan tarım işçileri var biliyorsunuz, elma toplamaya geliyorlar. Dışarıda veya burada konaklayanlar var. Buralarda konaklayanların veya geçici olarak gelenlerin vatandaşımızı huzursuz etmesini istemiyoruz. Elimizden gelen tedbirleri alıyoruz, önümüzdeki yıldan itibaren de daha keskin tedbirler almaya devam edeceğiz. Tarımda çalışma izni olmayan, yabancılar için ise yol izin belgesi olmayanlara müsaade etmeyeceğiz. Jandarmamız tüm çalışanlardan kimlik bilgilerini alıyor. Bizim burada kimlerin çalışacağını, kimlerin başka niyetle geldiğini tespit etmemiz için tarım teşkilatından alınacak çalışma belgesi önemli. Dolayısıyla burada çalışmaya niyeti olmayıp da buraya gelenleri burada tutmayacağız.

Bağımlılıkla Mücadele, Kuraklık, Telefon Dolandırıcılığı ve Ateşli Silah Kullanımı

Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden bir bağımlılık konusu var. Ticaretini yapanları, komşularımızdan tanıdıklarımızdan bu illete bulaşma ihtimali olanları veya şüphelendiğiniz durumları olursa mutlaka jandarmaya ve emniyete zamanında haber edelim.

Kaynaklarımız sınırlı artık, kuraklık iyice zorlamaya başladı bizi, Eğirdir gölümüzün durumunu biliyorsunuz. Hem sulama suyu kaynaklarımızı azalıyor hem içme suyu kaynaklarımız azalıyor. Sayaç mutlaka taktıralım ve ton başına ücret tespit edip alalım. Normal tüketimi bir hanenin örnek veriyorum aylık 20 tonsa ve 20 tondan fazlasını kullanıyorsa artırımlı tarife uygulayalım. Başka türlü bahçe sulaması veya başka yerlerde kullanılmasının önüne geçemeyiz.

vali-barus-gelendostta-muhtarlar-toplantisi-duzenledi-3.jpeg

Dolandırıcılık konusu önemli hala bu tatsız durum devam ediyor. Yani köylerimizde de telefonla, iletişim yoluyla vatandaşlarımızı dolandıran şahıslar fırsat bulabiliyorlar. Bu konuda elinizden geldiğince konu komşuyu uyarın. Özellikle akıllı telefonlara gelen mesajın üzerine tıkladığınız zaman telefonunuzdaki bilgileri ele geçirebiliyorlar o konuda dikkat edelim.

Düğünde, eğlencelerde bu silah işine aman dikkat edelim. Silah kullanmak üzücü hadiselere sebep olabiliyor. Olur olmaz bilinçsizce, umursamadan biri ateş ettiği zaman o kurşunun nereye düşeceğini hesaplaması gerekiyor. Onun için kesinlikle böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı uyaralım”

vali-barus-gelendostta-muhtarlar-toplantisi-duzenledi-4.jpeg

Toplantı sonrasında Gelendost Kaymakamlığına geçen Vali Baruş, Kaymakam Fuat Sözer’den ilçeyle ilgili sunum aldı.

Son olarak Bağıllı köyüne geçen Vali Baruş vatandaşlarla bir araya geldi, talep ve önerileri dinledi. Buluşmada açıklamalarda bulunan Vali Baruş “Bu bölgeler bizim hakikaten tarım bakımından, meyvecilik bakımından çok verimli bölgelerimiz. Sizlerin de emeğiyle birleşince çok lezzetli meyve üretimi yapılıyor. Ülkemizin dört bir tarafına giden, ihracata giden meyveler üretiliyor burada. Bizler de, bu üretimi yaparken sizlere hangi konularda destek verebiliyorsak onları verme amacındayız” dedi.

Köyde ikamet eden Gazi Yaşar Gülen’i de ziyaret eden Vali Baruş, Gazi Gülen ve eşiyle bir süre sohbet ederek herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.