Vali Oğuz: 'Gülsüz Isparta, Ispartasız Gül Düşünülemez'

Vali Memduh Oğuz Gülbirlik Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Yayınlanma:
Vali Oğuz: 'Gülsüz Isparta, Ispartasız Gül Düşünülemez'

Vali Memduh Oğuz Gülbirlik Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Oğuz, güzel bir kampanya dönemi gerçekleştirdikleri için Gülbirlik Yönetimini tebrik etti.

Vali Memduh Oğuz’un desteklerine çok teşekkür ettiğini ifade den Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, Vali Oğuz’un yanlış yapıldığında her türlü önerisine, uyarısına, tenkitine açık olduklarını ve bundan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Vali Oğuz; “Gülsüz Isparta, Ispartasız gül düşünülemez”

Gül’ün insanlık için, dünya için önemli olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Gülün başkenti olan Isparta içinde gül çok önemlidir, gülsüz Isparta, Ispartasız gül düşünülemez. Ekonomik değeri hangi sırada bulunursa bulunsun ama önemi itibariyle gül Isparta için en ön sıradadır. O nedenle Gülbirlik Isparta için manevi bir müessesedir, bir moral kaynağıdır.
Gül bizim için mübarektir, mukaddestir. Onun için gül üreticisine önem veririz, çünkü buradan bütün Dünya’ya onların sayesinde gül kokuları yayılmaktadır. Gülü üreten kadar kullanan da bizim için önemlidir, gül kokusunu kendi çevresine yayarak insanlığa da hizmet etmiş olmaktadırlar. Dolayısıyla biz üreten, işleyen ve kullanan herkese hürmet ederiz.

Gül, bu beldeye, bu topraklara Cenabı Allahın bir lütfüdür, çünkü Dünyanın hiçbir yerinde Isparta gülü kadar kaliteli ve güzel kokan başka bir gül yetişmemektedir. Isparta gülünün kokusu farklı bir koku, o bakımdan kıymetini çok iyi biliyoruz. Tabi meseleye manevi yönden bakarken Cenabı Allah lütfüyle birlikte ikramını da veriyor. Ondan ekonomik olarak istifade ediliyor, biz Vilayet olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Burada en büyük güvencemiz Gülbirliktir, deneyimli yöneticilerimiz burayı profesyonelce yönetmektedirler. Mahmut Bey yıllardan beri gül üretimi yaparak sektörün içinden gelen yakından tanıdığımız bir arkadaşımız. Hasan Bey gül denince, gülün bütün nüanslarını bilen gül gibi bir insan. O bakımdan başarılı sonuç alınmasında çok büyük gayretleri var. Şahıslarında bütün çalışanlarına tebriklerimi, takdirlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum