Vali Oğuz Lebbeyk dedi

Isparta Kahramanları Sempozyumu'nda konuşan Isparta Valisi, Sempozyum Onursal Başkanı Memduh Oğuz Bediüzzaman Hazretlerinin mektubuna "lebbeyk" dediğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2012 10:13
Vali Oğuz Lebbeyk dedi

Oğuz, "Üstadın Isparta'nın adil valisine hitabı var. Sıkıntılı, eziyet dolu bir dönemde yazılmış. Buna lebbeyk (buyurunuz, emredersiniz) diyebilmek çok büyük bir şereftir. Ben onun aracısıyım" dedi.

1988 yılında vali olduğunu hatırlatan Oğuz, bir çok ilde görev yaptığını artık emekliliğe hazırlandığı bir dönemde Isparta vailiğine atandığını ve bunu kabul ettiğini söyledi. Başka yere atanması halinde kabul etmeyeceğine dikkat çeken Oğuz, "Nasıl oldu ben de bilmiyorum. Isparta olunca kabul ettim. Yakınlarım bile hani emekli olacaktın dediler. Burda vazifeye başladığımdan çok kısa bir süre sonra bir kardeşim Üstadın Isparta ile ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı bir dosyayı getirdi. Onu okudum. Bir yıl Isparta'yı tanımaya çalıştım. Bana Isparta'nın zenginliğinin yerin altında yatanlar olduğunu söylediler. Üstad Hazretlerinin Isparta ile ilgili talimatları var. Özellikle burdaki kardeşlerimiz bunu bir emir olarak anlamalı" dedi.

BİZİ YÖNLENDİREN VE İSTİKAMET VEREN BEDİÜZZAMAN
Isparta ile ilgili çalışmalarda kendilerini yönlendiren ve istikamet verenin bizzat Bediüzzaman olduğuna dikkat çeken Vali Memduh Oğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Minareci Mustafa abiyi ziyaret etmiştim. Daha ilk ziyaretimde bana 'Üstadın adil vali, adil idareci dediği sensin. Her zaman sana dua ediyorum' dedi. Üstadın 1953'ten sonra Barla'da kaldığı evini Kültür Evi yapacağız. Türkiye Cumhuriyet İl Özel İdaresine bağışlanan bu ev için devletin kasasından 1 kuruş bile çıkmadı. Evi bağışlayanlar Üstadın evi devletin tasarrufta olsun dediler. Başkası olsa heykel yapardı."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum