Vali Oğuz'a Vatandaştan Mektup Var

Emre Kaya isimli vatandaş, Vali Memduh Oğuz'a açık bir mektup yazdı. Kaya, ezanın yeniden eskiden olduğu gibi merkezi sistemle okunmasını istedi. Ve Ekledi; "Bülbül gibi bir sesten ezan dünlemeyi özledik"

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2013 13:44
Vali Oğuz'a Vatandaştan Mektup Var

Emre Kaya isimli bir vatandaş, Vali Memduh Oğuz'a yazdığı açık mektupta ezanın yeniden merkezi sistemle okunmasını istedi. İl Müftüsü'nün konuyla ilgili tapleri değerlendirmediğini ileri süren Kaya, vali Oğuz'un konuyla ilgilenmesi yönünde çağrı yaptı.

İŞTE O MEKTUP

Merhaba ben Emre Kaya
Sayın Müftüm her camiden Ezan okunmasının güzel olduğunu ve önemli olanın ses değil çağrının olduğunu belirtiyor. dün gece imsak vaktinde camilerden ezan okunmaya başladı, Müezzin Kayyumun biri, billur gibi bir ses ile sabah ezanını okumaya başladı. Huşu içinde dinliyordum, aradan yaklaşık 45 saniye sonra diğer bir camimin imamı ezan okumaya başladı, ezanlar karıştı.

Bununla da kalmadı Camilerin büyük bir çoğunluğunda sabah ezanları okundu aradan yaklaşık 3 dakika geçtikten sonra yakındaki bir camiden yeniden bir sabah ezanı daha okunmaya başladı, yani anlaşılan kenar mahallelerde bulunan hoca ve Müezzin Kayyumların pekte İmsak vaktine göre ezan okudukları yok.

Buradan adeta bir din alimi olan Müftü Hocama Sormak isterim eski sitemde tek bir merkezden ezanlar okunsa ve 3’er 5’es saniye arayla okunan ezanların yerine bülbül gibi bir sesle ezan okunsa güzel olmaz mı? Dinlemeyi çok özledim.

Buradan Sayın Isparta Valisi Memduh Oğuz’a da sesleniyoruz, ne olur sayın valim müftü bey bizi duymuyor, görmüyor, dinlemiyor bari siz bizi dinleyin. Sayın Valim ne olur bizi güzel ve hoş ezan dinlemek için Ulu Camii civarına kadar yormayın, Hiç olmaz ise Sabah Ezanı ile Akşam ezanını Ulu camii hocalarının sesinden dinlemek istiyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum