Vali Oğuz'dan Hükümlülerin Kayıt Parasına Destek Sözü

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel, cezaevinde eğitim öğretime devam eden hükümlülerin kayıt ve sınavlar için istenilen ücretleri ödemekte güçlük çektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2012 14:18
Vali Oğuz'dan Hükümlülerin Kayıt Parasına Destek Sözü

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel, cezaevinde eğitim öğretime devam eden hükümlülerin kayıt ve sınavlar için istenilen ücretleri ödemekte güçlük çektiğini söyledi. Vali Memduh Oğuz, yardımcı olacakları sözünü verdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un başkanlığında yapılan İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısında Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel, hükümlülerin kayıt ve sınav ücreti konusundaki sıkıntılarını gündeme getirdi. Yücel, "Halk Eğitim Merkezimiz ve İş-Kur Müdürlüğümüzle birlikte koordineli olarak cezaevinde kalan vatandaşlarımıza yönelik onların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çeşitli kurslar açmaktayız. Ayrıca Müftülüğümüz tarafından haftanın 4 günü dini temel eğitimler verilmektedir. Bununla birlikte şu an itibariyle 98 kişi açık ilköğretime, 48 kişi de açık orta öğretime devam etmektedir. Malum genel olarak cezaevinde topluma uyum sağlayamamış sorunlu insanlar bulunmaktadır. O bakımdan onların eğitimleri, öğretimleri çok daha önemli, ancak bu insanların yeterli ekonomik güçleri olmadığı için kayıt ve sınav ücret paralarında sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu konuda komisyondan yardım talep etmekteyiz" diye konuştu.

Cezaevinde kalan vatandaşların hayat boyu öğrenme kurslarından en iyi şeklide faydalandıracaklarını ifade eden Vali Oğuz ise, "Orada kalan vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Açık ilköğretim ve ortaöğretim okullarına devam eden mahkumlara kayıt ve sınav ücretlerinde yardımcı olacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.