Vali Özkan Ispartaspor İçin Harekete Geçti

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın girişimiyle kurulacak bir heyet, Ramazan Bayramı sonrası 'Profesyonel futbol için ne yapabiliriz' diyerek bir araya gelecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2014 12:38
Vali Özkan Ispartaspor İçin Harekete Geçti

Isparta'ya atandığı günden buyana şehrin bütün sorunlarını tek tek inceleyen ve çözüm önerileri sunan Vali Vahdettin Özkan şimdide 7'den 70'e herkesin merakla beklediği futbola el attı. Sosyal projelere verdiği destekle de ön plana çıkan Vali Vahdettin Özkan, Türkiye'nin birçok noktasında bulunan Ispartalı işadamlarıyla bir araya gelecek ve eski günlerde olduğu gibi şehrimizi tekrar profesyonel olarak temsil edilmesini sağlayacak. Konu hakkına incelemeler yaptığını öğrendiğimiz Vahdettin Özkan'ın, Ramazan Bayramı sonrası işadamlarından bu konu hakkında destek alacağı elde edilen bilgiler arasında.

PATRONLAR MERAKLA BEKLİYOR
Isparta için böyle bir girişim sonrası Isparta’nın ve Türkiye'nin ileri gelen işadamları ise Vali Vahdettin Özkan'ın kendileriyle bir araya geleceği günü merakla beklediklerini söylüyorlar. Ayrıca yapılacak olan toplantıya sadece işadamları değil siyasilerde katılacak. Bu kapsamda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Esnaf Odaları, Kamu ve Kurum Kuruluşları temsilcileri, İşadamları Dernekleri tam kadro bu toplantıda yer alacak.

BÖLGESEL AMATÖR LİGİNDE 2 TAKIM VAR
Isparta’nın şu anda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek 2 takım var. Biri Savspor, diğeri DSİ Spor. Kıt imkanlarla bu 2 ekip BAL'a yükseldiler. Eğer bu iki takıma da sahip çıkılmazsa geldikleri gibi amatör lige düşecekler. Tıpkı Ispartaspor gibi.

ISPARTASPOR EFSANESİ TEKRAR YAKALANACAK
Hedeflenen toplantıda; Isparta’nın futbolda profesyonel liglere çıkmas ve eski günlerde olduğu gibi tekrar şehre ayrı bir hava katması bekleniyor. Hatırlanacağa üzere bir zamanların efsane kulüplerinden Ispartaspor, şehrimizde maç yapacağı zaman Atatürk Stadyumu hınca hınç dolardı.

ISPARTASPOR GERÇEĞİ
Yaklaşık 15-20 yıl önce güller diyarı Isparta’nın, Ispartaspor diye bir efsane kadrosu vardı. Maddi imkânsızlıklar ve bazı yöneticilerin iş bilmezliğinden ötürü bu kulüp şimdi amatör lige düştü. Tarihinde ikinci lige kadar çıkan pembe yeşilli ekip şimdilerde deyim yerindeyse esamesi okunmuyor. Kulübün en önemli başarısı Türkiye ikinci liginde uzun yıllar oynaması ve profesyonel liglerden hiç düşmemesidir. Son yıllarda eskisi kadar etkili olmasa da çok fanatik taraftarları vardır. Kulübün onursal başkanı aynı zamanda taraftarının da unutamadığı, adına besteler yaptığı Atakan Yazgan'dır. Forma rengi ise gülü ve yaprağını tasviren pembe ve yeşildir.

11 EKİM 1967'DE KURULDU 11 EKİM 2014 HAYAT BULSUN
Ispartaspor kulüp tarihine baktığımız zaman kulübün 11 Ekim 1967 tarihinde kurulduğunu görüyoruz. Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın yapacağı toplantıda 11 Ekim 2014 tarihinde olabilir ve şehrin yeni markası o tarihte yeniden hayat bulabilir.

İŞTE O EFSANE TAKIM
Tarihler 11 Ekim 1967'yi gösteriyordu. Gülkentin ilk profesyonel takımının kurulması için, start verildi. Müteşebbis heyet tarafından verilen dilekçe ile forma ve rozet hakkı aldı Ispartaspor. Bundan tam bir ay sonra; Ispartaspor'u şampiyonluklara taşıyacak renkleri tescillendi. Yeşiller içerisinden, adeta haykırarak fışkıran pembe, Ispartanın nice zaferlere imza atacak, renkleri oldu. Artık Ispartaspor sahalarda, Yeşil- Pembeli forma ile taraftarının karşısına çıkacaktı. Renkler tamamdı. Kulübün adı; belli olmuştu. İleriye ışık tutacak bir takım lazımdı şimdi.

15 Şubat 1968'de Doğanspor'un, 23 Şubat'ta da Esnafspor'un iltihakı ile kuruldu ilk takım. Ispartaspor'un eski futbolcusundan dinliyoruz şimdi kuruluş günlerini: Dönemin Tümen Komutanı Kenan Evren ve Vali Hilmi Öztürk'ün katılımı ile Ispartaspor'un ilk lokali açılmıştı. Şehir; giderek Ispartaspor etrafında kenetleniyordu. 1968 yılından itibaren, şehirde yeni bir heyecan başlamıştı. Üçüncü ligde top koşturmaya başladı yeşil pembeli Isparta, 1975-76 sezonunda Gazenfer Olcayto ile ilk şampiyonluğunu kucakladı.

Tarihinde ilk kez, şampiyonluğun tadını çıkarıyordu. Bir süre 2nci ligde oynayan Ispartaspor kötü gidişata dur diyemedi ve 1982-1983 te yeniden 3ncü lige düştü. 1985-1986 sezonunda yeniden havayı yakalayan Ispartalılar Turgay Meto hoca ile , yeşil pembe bayrağı tekrar 2nci lige dikti. Tarihinde 5 kez şampiyon olmuştu Ispartaspor. Son iki şampiyonluğunu 90-91 ve 99-2000 sezonlarında yakalamıştı. Ispartalıya bu kez şampiyonluk sevincini kendi öz evladı, Teknik Direktör Tarık Söyleyici tattırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Spor