Vali Şehmus Günaydın'a Kastamonu'dan Mektup Var

Isparta Valisi Şehmus Günaydın'a Kastamonu'dan mektup var...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2016 16:19
Vali Şehmus Günaydın'a Kastamonu'dan Mektup Var

Isparta Valisi Şehmus Günaydın'a Kastamonu'dan mektup var...

Ajans32 mail hattına Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın önceki görev yeri olan Kastamonu'dan Ahmet İnanlı isimli bir elektronik mektup geldi.

Bizde noktasına dahi dokunmadan o mektubu yayınlıyoruz..
 


Vali Şehmus GÜNAYDIN...

Sevgili Üstadım. 46 yıldan beri bu mesleği yapan biriyim., Başım hep dik alnım hep açık olmuştur. Elhamdülillah yalan söylemem,hile ise hiç bilmem,hamd ve senalar olsun sözlerim hep haktan yanadır. Ne dert,ne keder,ne gam,ne çile gönlüm hep hoştur ve cıvıl cıvıl. Dinim dini islam kitabım kuranıkerim azimüşşan. İçimizdeki Allahütealanın korkusu saçımızdan tırnağımıza kadar sarmalamıştır hep onun adıyla çarpar,kalbimiz her zaman ve zeminde. İnsanoğlunun gönlü ve gözlerini nurlandıran yaratanıma hamd olsun. 

Kimseyle işimiz ve hesabımız yoktur ama o dünkü YETİŞMELER dediklerimiz var ya HEP BEN diyen işte böylelerini de hep Allahütealaya havale etmişizdir. Soyumuz belli,sopumuz belli ve Soyağacımızda ise OSMANLI TORUNU yazıyor. Ahlakımız bir,örf veadetimiz bir KİMSEYİ ARKASINDAN ÇEKİŞTİRİP İKİ YÜZLÜ de değiliz,adetimiz de bir başımız dik alnımız açık. Mertlik mi arıyorsunuz o da biz de,erlik de bizde. Bu sözlerimizi neden yazdık biliyormusunuz dünkü yeni yetişmeler aynı mesleğini yapanları sürekli çekiştiriyor da. 

İyilikler dururken, Çekememezlikler, Hazımsızlıklar, Kalleşlikler, Namususzluklar niye demeden edemeyeceğim. Kimse kusura bakmasın biz kiminle çalışıyorsak ONUN KILICINI SALLAMAK zorundayız ve o kılıcını salladıklarımız ise meselelerinde HAKLI ve ALLAHIN İNDİNDE HUZURLU ise biz onların yanındayız bu böyle biline. 

Şimdi gelelim öze;Kastamonu'ya ayağının tozuyla gelip kimseden kendisini tanımak için bir gün bile mühlet istemeyen HERKESİ-HERKESİMİ BİRİNCİ SINIF İNSAN olarak görmeye başlayan Vali Şehmus GÜNAYDIN gibi Devlet ve Millet adamlarının niteliklerinden bahsetmek istiyorum. 

Sayın GÜNAYDIN ne yaptı Kastamonu'ya adımını atar atmaz yani kente geldiği günden ayrılıncaya kadar olan sürede olsa bu memlekette dur durak bilmeyen performansıyla yapmak istediği,yapacağı veya yapmaya başladığı çalışmalarla kısa zamanda KASTAMONU'luların KALBİNE ve GÖNLÜNE TAHT KURDU. 

Biz hep söyledik durduk Kalkınma çalışma ile olur diye işte Vali GÜNAYDIN'da bunu ilk günden kararlı davranışları ve başlattığı müspet çalışmaları ile gösterdi. İlin her yanının ve İlçeleri ile gördüğü yerleri dolaşarak halkla iç içe olmaya çalışan Vali GÜNAYDIN İl ve İlçe sorunlarını yakından takip ettiğinden kimse en ufak kuşku duymadı. Onu öyle zannediyoruz ki il genelini ilgilendiren tüm konularda,çalışmalarda kararlılık çizen biri olarak görmek mümkün oldu. Kastamonu'da kendisine yoğun ilgi gösteren insanlara GÜLEN YÜZÜ ve KARARLI SÖZLERİ ile yaklaşan biri olduğunu da kendisi ispat etti dersek yalan değil. 

Şimdi birileri çıkıp ta ya İNANLI ne yapmak istiyorsun nedir bu YAĞ bunu bırakın söyleyecek olanlara aklından-fikrinden geçirtenlere EL CEVABI PEŞİN olarak verelim de sesleri kesilmiş olsun.

 Biz unumuzu eledik,Eleğimizi astık ve yazdıklarımız hep Memleket içindir,Memleketimizin insanı içindir. Bu memlekete gelecek hizmet içindir ve söylediklerimizin tek bir harfinde bile asla RİYAKARLIK yoktur gerçek ne ise odur. İşte demem o ki sayın Vali GÜNAYDIN'ın yapmaya başladığı en önemli hasletlerden birisi kuşkusuz karşısına hangi KURUM yada KURULUŞUN yöneticisi çıkarsa çıksın KASTAMONU için ne yapılmak istendiğini sorması ve araştırmasıdır.Yani onlarda Memleket için PROJE İSTEMESİ olmuştur. Bundan güzel bir şey olurmu...? 

O Valiliği süresince bu Memlekette YALAKALARA ve YALAMALARA en ufak bir ödün vermedi ve hep İŞ İSTEDİ. Daha doğrusu Vali Şehmus GÜNAYDIN'ın biz KASTAMONU'lu olarak KADİR ve KIYMETİNİ BİLMEDİK ama ISPARTA ilk günden onun gerçek değerini anlayacaktır. Uzun lafın kısası Kastamonu'da görevine başladıktan sonra attığı emin adımlarla geçekleştirmeye başladığı projeler ve halka yaklaşımıyla dikkatleri üzerinde toplayıp ALKIŞ alan Vali Şehmus GÜNAYDIN bu memlekete geldi ve memleketin yüzü bir kez daha gülmüştü diyebilirim. 

Sizin anlayacağınız veya tabiri caizse o Kastamonu halkına ne yaptı diyenlere el cevap şunu yaptı demezsem haksızlık yapmış olurum. "DEVLET BABA DEDİĞİN İŞTE BÖYLE OLUR"dedirtti. Anlayan anlar fazla söze gerek varmı. Biz yazdık kim nasıl anlarsa anlasın bu yazdığımızla VİCDANIMIZ SON DERECE RAHAT VE HUZURLU. Kastamonu onun Kadir ve Kıymetini BİLMEDİ ama ISPARTA'nın onu BAŞ TACI YAPACAĞINDAN hem eminim hem de asla kuşkum yok. 

O nedenle tüm ISPARTA halkına yeni Vali'lerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Vali Şehmus GÜNAYDIN’ın da kendisine başarılar diliyorum.

Ahmet İNANLI

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum