Vali Yasakladı, İP Israrlı

Asrın davası olarak anılan Ergenekon Davası’nın 5 Ağustos’ta görülecek karar duruşması şimdiden ortamı gerdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2013 11:23
Vali Yasakladı, İP Israrlı

Asrın davası olarak anılan Ergenekon Davası’nın 5 Ağustos’ta görülecek karar duruşması şimdiden ortamı gerdi. İstanbul Valisi, vatandaşlara Silivri’ye gelmeyin çağrısı yaparken, bu sabah İstanbul ve Ankara’da şafak operasyonları düzenlendi. İşçi Partisi İl Başkanı Alparslan ise; Ispartalıları Silivri’ye davet etti.

Asrın davası olarak anılan Ergenekon Davası’nın 5 Ağustos Pazartesi günü görülecek karar duruşması öncesinde ortalık karıştı.

İstanbul Valisi, duruşmanın kapalı görüleceğini kaydederek vatandaşların Silivri Cezaevi önünde toplanmasının kanunsuz sayılacağını belirterek “Silivri’ye gelmeyin” dedi.

Bu sabah İstanbul ve Ankara’da düzenlenen şafak operasyonlarıyla 20’nin üzerinde İşçi Partisi, Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve TGB yöneticisi gözaltına alınarak evlerinde arama yapıldı.

Durum böyleyken İşçi Partisi Isparta İl Başkanı Umut Alparslan’dan ilginç bir açıklama geldi. Alpraslan, önce bu sabah yapılan şafak operasyonlarını eleştirdi. Ardından da Ispartalıları 5 Ağustos’ta Silivri’ye davet etti.

İşçi Partisi İl Başkanı Umut Alparslan açıklamasında, “Bu sabah İşçi Partisi'ne, Türkiye Gençlik Birliği'ne, Ulusal Kanal'a ve Aydınlık Gazetesine operasyonlarla uyandık. Bu kuruluşların yöneticilerine 72 saat gözaltı kararı aldılar. Yani 5 Ağustos'ta cezaları yağdırırken bu insanlar sokakta olmasın istediler. Ey, AKP, ey Tayyip; Zulmün artsın! Sana daha ne diyelim” dedi.

Alparslan, “Şimdi sanıyor musunuz ki bizi korkutuyorsunuz? Sanıyor musunuz ki vazgeçeceğiz? Sanıyor musunuz ki sinip, korkup, kapalı kapılar arkasına saklanıp yorganı üzerimize çekeceğiz? Yanılıyorsunuz! Biz ne zaman vazgeçtik ki şimdi vazgeçelim. Güneşin nasıl doğacağından eminsek, sizlerinde perişan olacağına o kadar eminiz. Doğru bildiğimizin arkasından gideceğiz Zulmün önünde eğilmeyeceğiz. 5 Ağustos'ta Silivri'de olacağız. Yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapılarına da dayanacağız” ifadelerini kullandı.

Alparslan, “Ispartalı yurtseverlere, Atatürkçülere, Devrimcilere çağrımız var. 4 Ağustos Pazar akşamı saat 20:00’de Silivri’ye gitmek için yola çıkacağız. Gelin hep birlikte hükmümüzü Silivri’de açıklayalım” dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum