Vali’den Emniyet’e Gezi Ödülü

Kısa sürede tüm yurda yayuılan Gezi Park eylemlerinde Isparta polisinin sağduyulu ve özverili bir şekilde çalıştığını kaydeden Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Or ve 102 emniyet personeline üstün başarı ödülü verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2013 16:19
Vali’den Emniyet’e Gezi Ödülü

Tüm yurtta olduğu gibi zaman zaman Isparta’da da gerginliklere neden olan Gezi Park eylemlerindeki ‘üstün başarı’, ‘özverili çalışma’ ve ‘sağduyulu tutum’ dolayısıyla Isparta emniyetine teşekkür ederek Emniyet Müdürü Mehmet Or ve 102 emniyet mensubuna üstün hizmet ödülü veren Vali Memduh Oğuz, “Mukaddes sayılan Isparta’nın huzuru bozulmamıştır” dedi.



İL DIŞINDAN KIŞKIRTMAK İÇİN GELDİLER
Gezi park eylemlerine il dışından eylemcilerin katıldığı ve ortamı kışkırtmak istedikleri iddiasını yineleyen Vali Oğuz, “Ama emniyet teşkilatımızın üstün başarısı sayesinde hem eylemcilerin çevreye zarar vermeleri engellenmiş, hem de eylemcilere gelebilecek herhangi bir zarar önlenmiştir” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN KIDEMLİ VALİSİ OLARAK SÖYLÜYORUM
ISPARTA POLİSİ ÜSTÜN BİR BAŞARI SERGİLEDİ
Valilik Gül Toplantı Salonunda emniyet görevlileriyle buluşan Vali Oğuz, yaptığı açıklamada “İl idaresi kanunu ile valinin görev ve yetkileri sorumluluğu düzenlenir. İl halkının can ve mal güvenliğinin korunması kolluk kuvvetlerinin amirliğini yapan valinin görevidir. Emniyet müdürümüz ile görevimiz halkın korunmasını sağlamak ve anayasamızda belirlenen kanunları ile kuralları yerine getirmektir. Türkiye’nin en kıdemli valisi olarak söyleyebilirim ki Isparta emniyeti üstün başarı göstermiştir. Emniyette bir aksama olmadan kimseyi rahatsız etmeden kimseye yük olmadan şehrimizin ve halkımızın güvenliğini sağlama en üst seviyededir. Çağdaş ülkelerde bu böyledir. Isparta emniyeti bu anlamda çok iyidir. Narkotik asayiş bütün alanlarda çok iyi çalışmaları vardır. Üstelik kadro sıkıntısı yaşamasına rağmen nöbet sistemiyle vazifelerini çok iyi yerine getirmiştir.” Dedi.



ISPARTA RAHATSIZ EDİLMEK İSTENDİ
Isparta’da yaşanan gezi olaylarını değerlendirerek konuşmasına devam eden Oğuz; “Türkiye’de ki son olaylarda Isparta’nın önemli yeri vardır. Isparta ciddi anlamda rahatsız edilmek istenmiştir. Olaylar sırasında çevre vilayetlerden buraya insanlar taşındı. Emniyete haber verilerek gelen kişilerin maksatlarının olay çıkarmak olduğu, tahrik edecekleri bildirildi. Ve şehrimizde 6 bin kişilik bir topluluk oluştu. Bu topluluğu emniyet çok iyi bir basiretle kontrol altında tuttu” ifadelerini kullandı.

MUKADDES SAYILAN ISPARTA’NIN HUZURU BOZULMADI
Vali Oğuz, “Emniyetimiz hem bu topluluğun çevreye zarar vermelerini, hem çevrenin onlara zarar vermelerini engelledi. Yani bu topluluğunda can güvenliğini korudu. Ve netice olarak mukaddes sayılan Isparta’mızın huzuru bozulmamıştır. Şehrimiz zarar görmesin diye çabaladık.bu kadar fedakar çalışan arkadaşların ödüllendirilmesi gerekiyor. Emniyet mürdümüz ve bütün emniyet personelimizin bir bütün olarak çalıştı. çalışmaları takdire şayandı. Hepsini tebrik ediyorum ve bu Türkiye cumhuriyetinin valiliklere vermiş olduğu başarı ödüllerini emniyetimize takdim ediyorum” dedi.



15 DAKİKADA BİR DURUM DEĞERLENDİRDİK
İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ise yaptığı konuşmada Isparta’nın Vali Oğuz’dan dolayı şanslı bir il olduğuna işaret ederek “Benim emniyet müdürü olarak görev aldığım ilk yer Isparta’dır. Ve kendimi vali açısından çok şanslı buluyorum. Olaylar sırasında vali beyle çok iyi bir irtibat sağladık her 15 dakikada bir görüşerek durum değerlendirmelerinde bulunduk” diye konuştu.



ISPARTA POLİSİ BAŞARILI
Isparta polisinin toplumsal olaylar dışında asayiş ve narkotik gibi konularda da büyük başarılar kaydettiğini belirten Or, “Emniyet personelimiz bu olaylar sırasında gösterdikleri başarı dışında narkotikte, asayişte bütün alanlarda çok başarılı olmuşlardır. Bende hepsini tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmalarının ardından Vali Memduh Oğuz Emniyet Müdürü Mehmet Or ve emniyet çalışanlarına üstün başarı ödülü ve valiliğin kendi tasarımı olan rozetleri verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum