Vali'den Hayırsever İşadamına Ziyaret

Vali Memduh Oğuz hayırsever iş adamı Yavuz Ali Ergun'u kafeler caddesindeki çalışma ofisinde ziyaret ederek teşekkür etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2012 14:20
Vali'den Hayırsever İşadamına Ziyaret

Vali Memduh Oğuz hayırsever iş adamı Yavuz Ali Ergun'u kafeler caddesindeki çalışma ofisinde ziyaret ederek teşekkür etti.

Vali Memduh Oğuz 100 öğrenci kapasiteli Tümay-Yavuz Ali Ergun Kız Teknik Lisesi Yurdunu yaptıran 82 yaşındaki hayırsever iş adamı Yavuz Ali Ergun'u kafeler caddesindeki çalışma ofisinde ziyaret ederek teşekkür etti.

Hayırsever iş adamı Yavuz Ali Ergun, oğlu Ali Nuri Ergun ve İl genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz çalışma ofisine geçerek bir süre aileyle sohbet etti ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Isparta'da Vanlıoğlu olarak bilinen 82 yaşındaki Yavuz Ali Ergun, bugüne kadar her konuda yardıma koştuğunu, ömrü oldukça da hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

2 yıl önce okul yaptırmak için yola çıktığını belirten Ergun; "Sayın Valim buraya kadar gelerek bizleri ziyaret etmeniz bizleri memnun etti, ailem adına teşekkür ediyorum ve sizleri evime ailece misafir olarak bekliyorum.

Ben okul yaptırmak istediğimi söyledim, ancak o gün yurt ihtiyacının daha fazla olduğunu söylediler ve çok şükür bu yurdu yaptırdık. Sağ olsunlar ilgililer yardımcı olmaya çalıştılar, ama buna rağmen bürokratik bazı sıkıntılar yaşadık.

Ispartalılar yardımı sever, camiye, yola, çeşmeye, okula, hastaneye yardım etmeyi çok isterler, yeter ki onlara kolaylık gösterilsin. Geçmişte hatırlarsınız, Ispartalılardan, bizlerden toplanan 5 kuruşlarla Antalya Dereboğazı yolu yapıldı. O dönem halının metrekaresine 5 kuruş koydular, o da yol yapımına gitti. " dedi.

Vali Oğuz; "2012'de Ispartalılardan eğitim yatırımlarına katılım bekliyorum"
Hayırsever İşadamı Yavuz Ali Ergun ile bir okulda düzenlenen programda tanıştıklarını ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Bu gün bir eğitim hizmeti dolayısıyla teşekkür etmek üzere kendilerini ziyaret ediyoruz. Bizim eğitim hizmetlerine katkıda bulunanlara millet olarak teşekkür borcumuz var ve bu teşekkür geleceğinde teşekkürü, çünkü bu öyle kalıcı eser ki burada çocuklarımız yararlandıkça, nesiller içerisinde hep teşekkür ve hayır duaları gelecektir.

Yavuz Beyin yaptığı iş gerçekten çok önemli, ben Isparta'da eksikliklerimizden birinin bu katılımı biraz daha genişletmek olduğunu birkaç defa daha söyledim. Özellikle 2012 yılında Ispartalı hayırseverlerden okullar, yurtlar, eğitim tesisleri konusunda katılım bekliyorum. Bu konuda Isparta'yı göklere çıkarttığımız pek çok mevzu var. Biz Isparta'yı tarif ederken Mekke-Medine-Kudüs ve Isparta diye tarif diyoruz, bu bir slogan artık. Yani dünyanın 4 önemli şehri içerisinde Isparta var diyoruz ve böyle tarif ediyoruz, bunu inanarak söylüyoruz, o bakımdan Isparta Vilayeti çok önemli.

Vali Oğuz; "Isparta'nın yeni okul ve yurtlara ihtiyacı var"
2102 yılında bizim üzerimize düşen vazifeleri biraz daha fazla yapacağız ve bu katılımı çoğaltacağız, biraz fazla daha okul, yurt ve spor tesisi halk katkısıyla mutlaka yapılması lazım. Geçmişte belki şöyle eksiklik olmuş olabilir, bir hizmeti, bir okulu bütünüyle yaptıramayanlar olabilir, birkaç kişi bir araya gelebilir veya bir okulun, bir hizmetin bir parçasını yapar, biz bunların tamamına açığız. Ben eğitim konusunda katkı yapacak olan hayırseverlere gel tek başına okul yap demiyorum, bir okulu tek başına yapamıyorsan bir destek yap, 500 kişilik bir yurt yapamıyorsun hiç olmazsa 100 kişilik kısmına katkıda bulun. 2012 yılı bu manada inşallah bir atılım yılı olsun, Isparta'nın okula ihtiyacı var, yeni okullara ihtiyacı var, bunu kamuoyu önünde de ifade etmek istiyorum, yurt ihtiyacı da sınırsız.

Vali Oğuz; "Isparta gelecekte eğitim şehri olacak"
Isparta öyle görülüyor ki tarih içerisinde hem yüksek öğrenim gençliği için, hem orta öğrenim ve ilköğretim gençliği için yurt konusunda sürekli artan ihtiyaç var. Burası Allahın izniyle bir eğitim şehri olacak, dolayısıyla ihtiyaçlar hudutsuz. Yavuz Bey bu manada ihtiyaç olan en önemli bir hizmet yaptı, orada kalan çocuklarımız, onların aileleri ve bütün milletimiz teşekkür edecek. Bende teşekkürü ileten bir vasıtayım, bir aracıyım, kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel hizmetler de yapsın, sağlıklı, huzurlu güzel ömür nasip etsin" dedi. Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilere sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.