Vatan ve Cumhuriyet İçin

ADD ve Çeşitli Demokratik Kitle Örgütleri 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve 29 Ekim’de de Ankara Ulus’ta Birinci Meclis’in önünde toplanma kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2012 17:24
Vatan ve Cumhuriyet İçin

Konuyla ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği’nden yapılan açıklamada “Kurtarıcımız ve Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk “Milletlerin tarihinde bazı devirler vardır ki, belli amaçlara ulaşabilmek için, maddi ve manevi ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı istikamete yöneltmek gerekir. Memleketin ve devrimin içeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korunması için bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanması lazımdır” diyordu.

Isparta da örgütlü olan Cumhuriyetçi, Milliyetçi, vatansever güçler olarak, “Memleketin ve devrimin” tehlike ve tehdit altında olduğu bilinciyle 20 Ekim 2012 Cumartesi günü Saat 17.00 de yapılan toplantıda, Türkiye ve Atatürk ortak paydasında “Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği”nin oluşturulmasına, ortak açıklamanın halkımızla paylaşılmasına karar verilmiştir” denildi.
Kararlar şöyle;

1- Türkiye Olağanüstü bir süreçten geçmektedir. Türk halkı bir yandan yeni bir Anayasa tertibi ve dayatması ile karşı karşıya bırakılırken, diğer yandan Cumhuriyet Kurumları tasfiye edilmekte, Türk Bayrakları indirilmektedir. İktidar AB ve ABD’nin talimatıyla hemen her gün Cumhuriyet kazanımlarına, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik yeni saldırılarda bulunmaktadır.

2- Atatürk’ün ordusuna, Cumhuriyet’e, Kurtuluş Savaşına, onu savunan aydınlara karşı, Kubilay’ları kesenlerin, Atatürk’e idam fermanı çıkaranların kini ile saldırılmakta, 1923 Cumhuriyet devrimi ile hesaplaşılmaktadır.

3- Cumhuriyet'in kuruluş gününün kutlanması yasaklanıyor, 19 Mayıs ve 30 Ağustos'lar akıllardan silinmeye çalışılıyor. Milli Bayramlar beş dakikalık resmi törenlere ve akşam haberlerinin otuz saniyesine indirgeniyor. 4+4+4 ile cumhuriyet eğitimi lağvediliyor. Gençliğe Hitabe ile birlikte devrim tarihi dersleri okullardan kaldırılıyor. Türk Ordusu itibarsızlaştırılıyor, Ulusalcı/Milliyetçi güçlerin, cumhuriyeti ve bağımsızlığı savunma iradesinin ezilmesini hedefleyen Ergenekon, Balyoz tertipleri ile ordu komutanlarına ve yurtsever aydınlara müebbet hapis cezaları veriliyor. Misak-Milli sınırlarımız silikleştirilirken, ABD’nin talimatıyla kardeş ve dost Suriye Devletine karşı savaş tamtamları çalınıyor.

4- Cumhuriyetçi Vatansever güçlerin, kimi küçük ayrıntıları amaç yapmaları nedeniyle bir araya gelememesi ABD’nin proje görevlisi cumhuriyet yıkıcılarına güç ve cesaret veriyor.

5- İşte Bu koşullar altında bir araya gelen bizler, elimizden çıkan Vatan ve Cumhuriyet mevzilerini yeniden kazanmak, Tam bağımsız, Laik, Demokratik cumhuriyeti yeniden inşa etmek azim ve kararlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz.

6- Cumhuriyet'in kuruluş gününde, Cumhuriyet yıkıcılarının yasaklarını yıkacağız. Bu amaçla Isparta da 28 Ekim Pazar günü saat 12.00 de Belediye önünde toplanıyoruz. Ellerimizde Türk Bayrakları ve karanfillerimizle Saat 13.00 de Atatürk Anıtı önünde olacağız. Karanfillerimizi Cumhuriyetimizin Kurucusuna sunacağız.

7- Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği olarak 29 Ekimde Cumhuriyet yıkıcılarına inat “ CUMHURİYETİN KURULDUĞU YERDE” Ankara/Ulus ta 1.Meclisin önünde olacağız. Katılmak isteyenler ADD Isparta Şubesine başvurabilirler.

8- Cumhuriyetçi, Milliyetçi, vatansever güçler 89 yıl önce Birinci Meclis önünde toplanan Anadolu halkının ve düzenli ordunun tarihsel bilincini paylaşacaktır. 29 Ekim'de yükselen bu seferberlik bilinci; günü geldiğinde ABD'nin proje görevlisi cumhuriyet yıkıcılarına, saltanatını ilan edenlere, İngiliz zırhlısıyla ülkeden kaçan Vahdettin'in kaderini yaşatacaktır. Saygılarımızla.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum