Vatandaş Sordu, Ak Partili Vekiller Cevapladı

AK Parti milletvekilleri Eğirdir ilçesini Aşağıgökdere köyünde vatandaşla buluştu.Vatandaşlar sordu Milletvekili Bilgiç yanıtladı. Milletvekilleri, Isparta’ya kaynakların aktarılması için Ankara’da mücadele etmek zorunda oldukları mesajı verdi ISPART

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2012 10:41
Vatandaş Sordu, Ak Partili Vekiller Cevapladı

AK Parti milletvekilleri Eğirdir ilçesini Aşağıgökdere köyünde vatandaşla buluştu.Vatandaşlar sordu Milletvekili Bilgiç yanıtladı. Milletvekilleri, Isparta’ya kaynakların aktarılması için Ankara’da mücadele etmek zorunda oldukları mesajı verdi.

ISPARTA TEŞVİKTE HAK ETTİĞİNİ ALDI

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, oy endişesi taşımadıklarını belirterek, “Biz nüfusu 2000’nin altında olan belediyeleri kapatma kararı alıyoruz” dedi. Isparta’nın yeni teşvik siteminde hak ettiğini fazlasıyla aldığını kaydeden Bilgiç, “ 3 ayı geçti. Ben şu konuda teşvik almak istiyorum diyen daha çıkmadı. Biz üzerimize düşeni yaptık” dedi.

DAHA YAPILCAK ÇOK İŞ VAR
AK Parti Milletvekili Recep Özel de “Bizim hizmetlerimizi beğenen de beğenemeyen de dolabilir. Hepsi de başımızın tacı. Bakın ortada seçim yok bir şey yok. Bizler Isparta’yı dolaşıyoruz. Vatandaşla muhabbetimizi kopartmak istemiyoruz. Daha yapılacak çok iş var. Biz dünya lideri ülke olmak istiyoruz” dedi.

AK Parti milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç’in vatandaşlarla Teravi Namazı sonrası buluşmaları devam ediyor. Milletvekillerinin son durağı Eğridir’in Aşağıgökdere köyü oydu. O köyden Mustafa Yıldız, köyün ilçeye mesafesini kısaltacak yolun ne zaman yapılacağını, teşvikte neden öncelikli iller arasında yer almadığını sordu. Isparta Deresi ıslah edilmezken gül heykelinin yapılmasını eşletirdi.

ANKARA YOLU 2030’DA BURADAN GEÇECEK

O sorulara AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yanıt verdi. Eski Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit döneminde Aşağıgökdere Eğirdir arası mesafeyi 8 km kısaltacak etüd çalışması bitmiş yolun ne zaman yapılacağına ilişkin soruya yanıt veren Bilgiç, “Şu anda bu konu nerede bir bilgi sahibi değiliz ama Ankara’da bunla ilgili çalışma var mı ona bakalım” yanıtını verdi. AK Parti döneminde ulaştırma alanında çok ciddi hamla başlattık çünkü yol olmadan kalkınma olmaz yol olmadan vatandaşın medeniyete uygun yaşam sürmesi mümkün değil. Ama hizmetleri belirli bir planlama dahilinde getiriyoruz. Neticede kaynaklar sınırsız değil. Bizim harcamış olduğumuz paraların sahibi millettir. 2030 yılı izdüşüm planında Antalya-Ankara karayolu buradan geçiyor. Muhtar diyor ki ben görmem ben de diyorum ki belki ben de görmem ama çocuklarımız görür. Geçmişte nasıl olsa biz görmeyiz denildiği için bu memlekete çivi çakılmadan bugünlere gelindi. Şimdi gönül ister ki bunu hemen yapalım ama bu mümkün değil. İmkanlar kısıtlı ve bunu en verimli şekilde sizlere harcamakla sorumluyuz. Siz zaten bunun için bizi seçtiniz” dedi.

KALKINMIŞLIKTA İLERİDEYİZ DİYE ÜZÜLELİM Mİ?

Vatandaşın teşvik konusunda da sorusunu yanıtlayan Bilgiç, “ Herkesin dilinde teşvik. Simit satan adam bizim teşvik ne oldu diyor? Halbuki 5 yıl önce ITSO Başkanı “biz gelişen dünya ayak uyduramadık. Girişimci ruhumuzu kaybettik Elimizdeki değerleri kaybettik” dedi. Yeni sistemde Isparta teşvike dahile edilmiştir. Bu yeni sistem dört bacaklı bir sistemdir. Yeni teşvikten Isparta faydalanıyor. Biri bölge kısmıdır. Biz ikinci bölgedeyiz Türkiye’de 61 gelişmişlik kriteri yapıldı. Isparta ikinci bölge olarak değerlendirme sonucu çıktı. Şimdi buna sevinmeliyiz. Ama biz üzülüyoruz. Afyon dördüncü bölgede biz ikinci bölgedeyiz. Biz dördüncü bölgede mi olsaydık? Biz her açıdan Afyon’dan gelişmiş bir ilimiz. Muhalif açıdan baktığınızda adam bardağın dolu tarafını görmüyor görmek istemiyor. Stratejik sektörler aynı ölçüde destekleniyor.

O SU 80 SENDERİ AKIYORDU NEDEN GELİP YAPMADIN?

Sektör bazında en fazla destek alan il biziz. Bu da öyle havadan gelmedi. Yaptığımızı mücadeleyle hangi sektörde girmemiz gerekiyorsa o teşviki aldık. 3 ayı geçti. Ben şu konuda teşvik almak istiyorum diyen daha çıkmadı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık yatırımcı bekliyoruz. Hemen yan tarafta Pınar Su dolum tesisler var. O su 80 senedir akıyordu neden bizim bir hemşehrimiz gelip yapmadı? Teşvik mi vardı onlar gelirken adam müteşebbis, geliyor yapıyor. Biz de ağzımı açıyor bekliyoruz yatırımcı gelir mi diye?”

NÜFUSU 2BİNİN ALTINDAKİ BELEDİYELER KAPATILIYOR

Isparta’nın değerlerinden giden bir şey olmadığını kaydeden Milletvekili Bilgiç, “ Sakın bu sözlere inanmayın. Adliyeler kapandı. Senede 100 dosya, 12 personel o adliye binasının elektriği suyunu siz ödüyorsunuz orada işlem yokken onu orada tutmak sizin paranızı har vurup harman savurmak doğru mu? Biz vatandaşın gözünü boyamak için icraat yapmıyoruz. Yerel seçimlere bir yıl var. Biz nüfusu 2000’nin altında olan belediyeleri kapatma kararı alıyoruz tam 1 milyon oy var. Beldeler köy olacak. Bu 1 milyon oy bize gelmez endişesi taşımıyoruz. O beldelerin belediye başkanlarına gelen para personeline, hatta aracının mazotuna yetmiyor. Kaygımız, endişemiz yok. Bizim için asıl olan vatandaşın daha iyi alacağı hizmettir” dedi.

ISPARTA’DA OTURALIM DİYE BİZİ SEÇMEDİNİZ

Vatandaştan kendilerini beğendikleri takdirde yetki isteyen Bilgiç, “ Diyorlar ki seçim ‘seçim zamanı geldi o yüzden geldiler’ Siz bizi Isparta’da oturalım tüm zamanımızı burada geçirelim diye seçmediniz. Biz sizlere hizmet etmek için seçildik. Kaynakların buraya aktarılmasının yolu Ankara’dan geçiyor. Biz otursaydık o sektörler teşvik kapsamına sokmazdık, hastane ihalelerini yapamazdık, DSİ’den son dört yılda 200 milyon TL kaynak aktarılmış. 220 milyon TL üzerinde tarım ve hayvancılığa destek almışız. Biz bir endişe de değiliz, Hatamız varsa da söylüyoruz. Her şeyi doğru yaptığımızı söylemiyoruz. Elbette eksikliğimiz vardır. Ama biz sizleri utandıracak davranışın içinde olmayız” diye konuştu.

ORMAN KÖYLÜSÜNÜN SORUNLARINI ANKARA’YA TAŞIMA SÖZÜ

AK Parti Milletvekili Recep Özel de, orman köylüsünün cebine artı bir şeyler girmesini sağlamak adına Ankara’da çalışma yürüteceklerini söyledi. Özel, “Bizim hizmetlerimizi beğenen de beğenemeyen de dolabilir. Hepsi de başımızın tacı. Bakın ortada seçim yok bir şey yok. Bizler Isparta’yı dolaşıyoruz. Vatandaşla muhabbetimizi kopartmak istemiyoruz. Daha yapılacak çok iş var. Biz dünya lideri ülke olmak istiyoruz ve bu işin başındayız. Bizim moral gücüne daha çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum