Veliler Bilgilendirildi

Isparta Ülkü Ortaokulunda 8. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik olarak gerçekleştirilen “TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Bilgilendirme Semineri” büyük ilgi gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2014 15:10
Veliler Bilgilendirildi

Isparta Ülkü Ortaokulu akademik alandaki başarılarının yanı sıra toplumun bilinçlendirilmesi yönündeki çalışmalarını da büyük bir titizlikle sürdürmeye devam ediyor. Kısa adı TEOG olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş hakkında düzenlenen bir seminerle geçtiğimiz yıllarda başlanan ve bu yıl bazı düzenlemeler getirilen TEOG sınavlarıyla ilgili veliler bilgilendirildi.

Velilerin büyük ilgi gösterdiği seminerin 1. bölümünde, açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Halil YURTERİ, 2014 TEOG Sınavında Ülkü Ortaokulu öğrencilerinin gösterdiği üstün başarılar ve yerleşme sonuçları hakkında kısa bilgi verilerek, geçmiş yıllarda uygulanan ve bu yıl da devam edecek TEOG ’da yapılan güncellemeleri kısaca açıklandı.

Ülkü Ortaokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Hülya GÜLBAHAR tarafından sınavın takvim bilgileri, puan hesaplanması, başvuru koşulları, sınav öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili konular sunum eşliğinde dile getirildi.

İki bölüm halinde yapılan seminerin 2. bölümde ise Isparta Emniyet Müdürlüğü Personeli Ese AK tarafından güvenli okul konularında velilerimize bilgi verdi. Öğrencilerimizi okul dışındaki ortamlarda bekleyen tehlikeler ve tehditler hakkında bilgiler verdi. Okul çağı çocuklarımızın madde bağımlılığı konularında nasıl takip edileceği, bu tehditlerden nasıl korunacağı konularında öğrenci velilerine sunu eşliğinde anlatıldı. Öğrenci velilerimizin büyük bir katılımın olduğu seminer dikkat ve ilgi ile dinlendi.

Ülkü Ortaokulu Okul Müdürü Halil Yurteri, önümüzdeki dönemlerde de bu tür bilgilendirme seminerlerinin yapılmaya devam edileceği açıklandı.





   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.