Verilen Vaatlerin Yerine Getirilmesini Bekliyoruz

Verilen Vaatlerin Yerine Getirilmesini Bekliyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2015 14:29
Verilen Vaatlerin Yerine Getirilmesini Bekliyoruz

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını değerlendirerek “bugün milli irade bu şekilde oluştu. Milli iradeye saygılıyız. İktidar partisi milletvekilleri seçim sürecinde Dereboğazı yolu, emeklilere ucuz konut gibi Isparta özelinde vaatler vermişlerdi. Şimdi bu sözlerin tutulmasını istiyoruz” dedi.

1 Kasım seçimlerinden çıkan sonuçları değerlendiren CHP İl Başkanı Senayi Demirkol seçim sürecinde AK Parti Milletvekili adayları tarafından verilen sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPTI, TEBRİK ETTİ
İl Başkanı Demirkol kısa ama zor bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyerek “CHP’nin politikaları ve vaatleri vatandaş nezdinde kabul gördü ve bunları yapabileceğimize de inandı. Fakat kafalarda bizim için acaba tek başına iktidara gelebilirler mi? sorusu oluştu. Biz halkımızı tek başına iktidara gelebileceğimize inandıramadık” diyerek öz eleştiri yaparken seçilen milletvekillerini de tebrik etti.

ŞİMDİ GÖREVLERİNİ YAPMALILAR
Çıkan sonucu milli iradenin oluşması olarak niteleyen Demirkol “Sonuca herkesin saygılı olması gerekir. Bizde saygılıyız. Şimdi verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Dereboğazı yolunu 2016 yatırım programına aldıracaklarını söylemişlerdi. Şimdi görevlerini yapmalılar” dedi.

EKONOMİK AÇIDAN ZOR BİR SÜREÇ YAŞADIK
CHP İl Başkanı Senayi Demirkol partileri açısından zor bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyerek “Partimiz açısından çok sıkıntılı ve zor bir seçim süreci geçirdik. Maddi olarak büyük sıkıntılarımız vardı. Bu nedenle yazılı ve görsel medyada çok fazla yer alamadık. Ayrıca seçim sürecinin kısa olması nedeniyle kapsamlı bir çalışma yapamadık. Seçim sonucunda Isparta’da ikinci parti olduk. Ama bu bizim başarımızdan değil. biz var olan oyumuzu koruduk, fakat MHP’nin ciddi bir oy kaybı yaşaması nedeniyle biz ikinciliğe yükseldik. Genel sonuçlar açısından da parti olarak oyumuzu bir miktar artırdık. Adalet ve Kalkınma Partisini seçim sonucundan dolayı kutluyoruz. Halk tercihini bu yönde kullanmıştır. Milli irade bu şekilde oluşmuştur. Buna herkesin saygı duyması gerekir bizde saygı duyuyoruz. Oluşacak hükümetin yaptığı doğrularda bundan sonra yanında olur, yanlış yaptıklarında da şiddetle muhalefet ederiz. Biz bu noktada kimse ile kavga etmeden mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞIN TERCİHİNE SAYGILIYIZ
7 Haziran seçimlerine göre yaşanan değişimi değerlendiren Demirkol “İktidar partisinin bu süreçte takındığı tavrı hep birlikte izledik. Maalesef 7 Haziranda halkın istediği koalisyon oluşmadı. MHP’nin koalisyon konusunda katı tavrı genel olarak kabul görmedi ve halk yeniden bu şekilde bir tablo oluşturdu. Seçmen ekonomideki kötü tablonun ortadan kalkması ve terör olaylarının bir an evvel durulması için iktidara en yakın görünen partiye yüklenerek tek başına iktidar oluşmasından yana tavır aldı. Milliyetçi oyların AKP’ye kanalize olduğunu gördük. Bu noktada vatandaşın tercihine saygı duyuyoruz” dedi.

HALKI İKTİDAR OLACAĞIMIZA İNANDIRAMADIK
CHP’nin politikalarının halk tarafından benimsenmesine rağmen seçmenin CHP’nin iktidar olacağına inandırılamadığını söyleyen CHP İl Başkanı “CHP’nin politikaları ve vaatleri vatandaş nezdinde kabul gördü ve bunları yapabileceğimize de inandı. Fakat kafalarda bizim için acaba tek başına iktidara gelebilirler mi? sorusu oluştu. Biz halkımızı tek başına iktidara gelebileceğimize inandıramadık. Bizim zaten seçimler nedeniyle askıya alınmış bir kongre sürecimiz var. Bu süreç devam edecek. Muhtemelen bir hafta içinde kongre takvimi netleşecektir. Bu noktada da kadro değişikliği ve genel başkan değişikliği yaşanıp yaşanmayacağı görülecektir. Biz bu süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız” ifadelerini kullandı.

4 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞEBİLİR
Bundan sonraki seçimlerden koalisyon oluşma ihtimalini de değerlendiren Demirkol açıklamasında şunları söyledi. “Aslında 7 Haziran sonrası bir koalisyon oluşabilirdi. Ama maalesef olmadı. Bu noktada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrının önemli etkisi oldu. Daha 7 Haziran akşamı erken seçim çağrısı yaptı. Bundan sonraki süreçte neler olacağını da şimdiden göremeyiz. Türkiye 4 yılda ne gibi bir duruma gelir bunu bekleyip göreceğiz. 4 yıl içinde oluşacak yeni duruma göre yeniden koalisyon hükümetlerinin oluştuğu yada iktidar partisinin değiştiği bir sonuçta ortaya çıkabilir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.