Veysel Eroğlu Isparta’ya Geliyor

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu'nun cuma günü ilimize yapacağı ziyaret tarihi önem taşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2014 09:58
Veysel Eroğlu Isparta’ya Geliyor

Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 28 Şubat Cuma günü ilimize geliyor. Sık sık Isparta'ya gelen Orman ve Su Bakanı'nın Isparta'ya yapacağı bu ziyaret Isparta'nın acil çözüm beklediği içme suyu sorunu açısından büyük önem taşıyor.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu'nun 28 Şubat Cuma günü sabahtan akşama kadar Isparta'da kalacağını söyledi. Bakan Eroğlu'nun programı kapsamında Darıderesi Göleti yanında ağaç dikim töreni yapılacağını belirten Zabun, "bu tören sırasında Sayın Bakanımızdan Darıderesi Göleti'nin üst kısmında 2.göletin yapılması için müjde isteyeceğiz. Devlet Su İşleri teşkilatımız bu konuda hazırlıklarını yaptı. Etüt projeleri tamamlandı. Bu ziyarette Darıderesi'nde üst kısımlarda yeni bir gölet yapılabileceği sayın bakana arz edilecek. Burada o sözü alabilirsek kısa zamanda Darıderesi'ne 2.gölet yapılacak ve şehir içme suyu şebekesine bağlanacak. İşte o zaman Isparta'nın su sorunu kökten çözümlenmiş olacak" dedi.

Bilindiği üzere Isparta şehir içme suyu şebekesi için doluluğun yeterli olduğu dönemlerde Darıderesi Göleti'nden de su alınıyor. Ancak su alınamadığı zamanlarda ihtiyaç Eğirdir Gölü'nden karşılanıyor. Darıderesi'nde üst kısımlarda yapılacak 2.gölet ile cazibeli olarak içme suyu temin edilebilecek, bu durumda Eğirdir Gölü'ne ihtiyaç kalmayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum