‘Vira Bismillah’

Av Sezonu dualarla açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2018 18:40
‘Vira Bismillah’

Şarkikaraağaç ilçesinin yanında bulunan ve birçok Ispartalı balıkçının ekmek parasını kazandığı Beyşehir Gölünde yeni av sezonu dualarla başladı. 

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan ve bir bölümü Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi sınırlarında bulunan Beyşehir Gölü'nde üç aydır süren su ürünleri avlanma yasağı geçtiğimiz gün itibariyle sona erdi.

Ş. KARAAĞAÇLI BALIKÇILAR 
VİRA BİSMİLLAH DEDİ 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl bölgedeki diğer iç sularla beraber Beyşehir Gölü'nde eş zamanlı olarak uygulanan üç aylık balık av yasağı, 16 Haziran'da sona erdi. Dolayısıyla, söz konusu gölden tuttukları balıkları satarak geçimlerini sağlayan Şarkikaraağaçlı balıkçılar, yeni av dönemini dualar eşliğinde kurban keserek başlattı. Göl kıyısında toplanan balıkçılar, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından yeni sezonun bolluk ve bereket içinde geçmesi temennisiyle kurban kesti.

“HAYIRLISIYLA BALIK 
SEZONUNU AÇIYORUZ” 

Balık sezonunun açılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Balıkçılar; Mevlam bu sene iki bayramı birden yaşattı çok şükür. Hem Ramazan Bayramımız, hem de yeni sezonu hayırlısıyla açıyoruz. Her sene olduğu gibi bu yıl da sezon başlangıcında kurbanımızı kestik, nasip olursa av dönemine güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu kurbanı ise göle kurban olarak adadık. Göle artık can vermeyelim diye. Geçtiğimiz seneler çünkü çok canlar vermiştik. Bu sene yeni canlar vermemeyi Cenab-ı Allah'tan diledik. Kazasız belasız bir sezon geçirmeyi umuyoruz. Motor sesleri gölümüzde artık yeniden duyulmaya başlıyor. Birlik beraberlik, kardeşlik içerisinde iyi bir av sezonu umuyoruz. Balıkçılıktan bu sene beklentimiz büyük. Her sezon olduğu gibi bu sezonda tek dileğimiz artık gölde elektroşokla yapılan kaçak avcılığın sona ermesidir. Bu gölün önemli bir bölümü Ş. Karaağaç ilçemizin sınırları içerisinde. Dolayısıyla, bu göl Beyşehirlilerin olduğu kadar bizim de gölümüz. Bizler rızkımızı buradan kazanıyoruz” dediler. 

BALIKÇILAR GÖLE AÇILDI 
VE AVLANMAYA BAŞLADI 

Kesilen kurbanın ardından balıkçılar, başlayacak yeni sezon için ağ malzemelerini kıyıda bekleyen teknelerine taşımaya başladı. Teknelerini bakım ve onarımdan geçirdikten sonra tekrar limanlarına indiren avcılar, daha sonra göle ağlarını sermeye ve yeni sezonun ilk su ürünlerini serilen ağlardan toplanmaya başladılar. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.