'Ya Tarafsız Ol Ya Çekil’ Talebi

MHP’li Meclis üyeleri, siyaset yapmakla suçladıkları İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’a ocak ayı toplantısında ‘Ya siyaset yapma ya da istifa et’ mesajını iletecek. MHP İl Başkanı Yalçın’a göre de Zabun tarafsızlığını yitirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2012 10:31
'Ya Tarafsız Ol Ya Çekil’ Talebi

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin İl Genel Meclis üyelerinin, iktidarın hizmetlerini överek siyaset yapmakla suçladıkları Meclis Başkanı Osman Zabun’a tarafsız olması gerektiği aksi takdirde tarafsız davranmak zorunda olan Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesinin isteneceğini söyledi. Yalçın, ‘Bu şekilde göreve devam etmesi doğru olmaz’ dedi

BİR ISPARTALI OLARAK KATILACAĞIM
Yalçın, Dereboğazı yolu için kazma kürekle yürüme eylemine de katılacağını açıkladı. MHP’nin bu konuda siyasi eylemlerden uzak duracağını kaydeden Yalçın, ‘ Kazma kürek eylemine üç hilali bayraklarla değil, bir Ispartalı olarak elimizde pankartlarla gideceğiz” diye konuştu MHP İl Başkanı İsa Yalçın, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Özellikle partisinin İl Genel Meclisi üyelerinin Meclis Başkanı Osman Zabun’u siyaset yapmakla suçlayıp meclis salonunu terk etmelerine yönelik değerlendirmede bulunan Yalçın, Zabun’un böyle davranmaya devam ederse istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Dereboğazı yoluyla ilgili sıkıntılar gündeme geldiğinde İl Genel Meclisi’nde önerge verildiğini belirten Yalçın, “MHP’li üyeler bu önergeyi desteklediler. Sonra İl Genel Meclisi gündemine gelen rapor, verilen önerge ve komisyondaki konuşulanların dışında siyasi baskılarla yumuşatılmış. Rüştünü ispat etmiş İl Genel Meclisi ilk defa siyasi baskıyla vereceği kararı değiştirmek zorunda kalmıştır. Isparta’nın oylarıyla seçilmiş meclis üyelerine baskı yapılması bana göre yüz kızartıcı bir suçtur. İl Genel Meclis üyelerimiz tepkisini ortaya koymuş ve tarafsız olarak görev yapmak zorunda olan ama bana göre tarafsızlığını yitirmiş olan İl Genel Meclisi Başkanı orada maalesef siyasi değerlendirme yapınca olaylar çığırından çıkmıştır. Bununla ilgili değerlendirme yapıldı. Isparta’nın menfaatlerini her türlü korumak durumunda olan Meclis Başkanı çıkıp siyasi savunma yapar gibi konuşma yapması Meclisin bundan sonraki çalışmalarında hemşerilerimizin güvenini sarsacaktır. Başkan’dan kendisini düzeltmesini ya da görevinden ayrılmasını bekliyoruz. Bu şekilde devam etmesi doğru olmaz. Zaten yazılı olarak da kendisine bunu sunacağız. Aksi takdire Isparta’nın verdiği emanete sahip çıkamayanlar emaneti ehillerine bırakmak zorundadır. Bu şekilde davranmaması gerektiği davranırsa bu görevinden ayrılması gerektiğini İl Genel Meclisi Başkanına yakışır vaziyette yazıp kendisine sunacağız” dedi.

TARİH TEKERRÜR ETTİ
Yalçın, Kent Konseyi tarafından önümüzdeki pazar günü kazma kürekle Dereboğazı’nda yürünmesi eylemine de Isparta’nın bir ferdi olarak katılacağını da iletti. İsa Yalçın bu konuda da şunları söyledi: Isparta Dereboğazı yolu üzerine yapılacak olan konuyu üç ay önce gündeme getirmiştik. Her ne kadar AKP İl Başkanından yanıt alamasak da bu soruları sormuştuk. Daha sonra 2013 yatırım programına Isparta Ağlasun Çeltikçi yolu alınınca, AKP tarihinin bir kez daha tekerrür edip Isparta’nın yatırımdan mahrum edildiğini söyledik. Bu konuyla ilgili AKP yöneticileri ve milletvekilleri yaptıkları açıklamalarla olayı körükle. Orta koyduğu gerekçeler milleti tatmin etmedi. Artık Ispartalı kaderinin iktidar partisinin ellerinde olmadığını kendisiyle ilgili gelişmeleri kendisinin de takip edebileceğini gösterdi. Bizde bu konuyu belirli bir mesafede takip etmeye başladık. Hemen ardından bir siyasi beklenti içinde olduğumuzu söylediler. Burada şunu hatırlatmak isterim 60 yıl önce siyasi irade, Dereboğazı yolu gündeme gelmesine rağmen Ispartalıların isteklerini yapmayıp Ağlasun Bucak yolunu yaptıktan sonra. Bu yolun alternatif yol olduğunu gösterip gerek olmadığını belirtip vazgeçmesi üzerine Ispartalılar kendi çabasıyla bu yolun çalışmaların başlatmışlar 40 yıl süren çalışmayla bu yol bitirilmiş, Şimdi tarih tekerrür etmiştir. Isparta’yı bir ile bağlayacak yolu ilçeye bağlanılacak olması bizlere üzmüştür. Tüm girişimlerimize rağmen bir sonuç alınamamıştır.”

PARTİ BAŞKANI DEĞİL ISPARTA FERDİ OLARAK KATILACAĞIM
Kent Konseyi bu meseleye el atarak doğru bir iş yaptığını belirten Yalçın, “ Uzun süredir beklediğimiz Isparta’nın beklentileri konusunda çok şey yapabileceğine inandığımız bir oluşum. Bu ekibin işin içinde olması, bizleri rahatlatıyor. Fert olarak her birimiz bu işin içinde olacağız. Ama siyasi parti olarak artık bu konuda yaklaşım sergilemeyeceğiz. Bir çalışmamız olmayacak. Bunun sebebi olayı çaptırıp siyasi meseleye sokmalarına imkan vermemek. Biz Isparta meselesi olduğunda tavrımızı Isparta menfaati olarak gösteririz. Isparta’nın geleceğini ilgilendiren bu konuda siyasi düşünmeyiz. İktidar partisinin bir an önce tüm gelişmeleri gözden geçirip kararından dönmesi, Isparta’nın geleceğini etkileyecek, atalarımızın mirası olan bu konuda iktidar partisinin adım atmasını bekliyoruz. Orada üç hilalli bayraklarımız değil. Ispartalı hemşerilerimizle birlikte Dereboğazı yoluna sahip çıkacak pankartlarla olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum