Yabancı Dilde Kavram Farkı

6 Nisan Pazar günü yapılan ve 142 bin 782 adayın katıldığı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(YDS) sonuçları açıklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2014 16:29
Yabancı Dilde Kavram Farkı

Açıklanan sonuçlara göre 2002 yılından bu yana Isparta’da İngilizce eğitimlerini sürdüren Kavram Dil Merkezi, 12. yılında da yine üstün başarılara imza attı.

Yapılan sınavlara kursiyerleri çok iyi bir şekilde hazırlayan Kavram Dil Merkezi’nde, kursiyerlerden iki aday 80 ve üzeri, 17 aday 70-79 arası, 34 aday 60-69 arası, 67 aday ise 50-59 arası puanlar alarak hedeflerine ulaştılar.

Alınan sonuçlara daha iyilerini katmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Kurum Müdürü Yunus Eren, “Türkiye’de Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS) ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı(DUS) sınavlarına girmenin ön şartının 50, doktora yeterlilik için 55, doçent doktor olabilmek için gerekli puanın 65 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, kursiyerlerimizin başarıları net bir biçimde görülmektedir” dedi.

Kavram Dil Merkezi kurucusu ve İngilizce zümre başkanı Eren, YDS sınavında başarılı olabilmek için adayların çalışmalarını daha uzun bir süreçte gerçekleştirmeleri gerektiğini vurguladı. Eren, “Dil öğrenmek uzun bir süreç olduğu için disiplinli çalışmak gerekmektedir. Yabancı dilde süreklilik çok önemlidir. Türkiye'de yabancı dili aktif kullanabileceğimiz ortamların kısıtlı olması itibariyle öğrendiğimiz bilgileri unutma ihtimalimiz hayli yüksektir. Bu yüzden öğrenmeyi uzun ve sistemli bir sürece yaymak gerekmektedir.” dedi.

Kurum Müdürü Yunus Eren, Kavram Dil Merkezi ortak kurucusu Selim Çetiner’in 2012 yılında Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda(KPDS) 100 sorunun tamamını doğru çözüp 100 almasından sonra 2014 Nisan YDS sınavında, kendisinin de 80 sorunun tamamını doğru çözerek 100 tam puan aldığını söyledi. Rehavete kapılmadan çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Eren, başarıya ulaşmanın ilk adımının doğru yerde ve doğru zamanda çalışmaya başlamak olduğunu vurguladı.

Yeni dönem kursları hakkında da bilgi veren Eren, 6 Eylül 2014 günü yapılacak olan YDS için çalışmalara 16 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayacaklarını belirterek, şimdiden tüm adaylara kolaylıklar ve başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.