Yağmur Duasına Çıktılar Doluya Tutuldular

Gelendost Yeşilköy halkı aş taşı mevkisinde geleneksel yapılan yağmur duasına çıktı. Köylüler yağmur duasındayken başlayan dolu yağışı ilginç görüntülere sahne oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 11:10
Yağmur Duasına Çıktılar Doluya Tutuldular

Gelendost'tan Ümmet Güleç'in Haberi

Gelendost Yeşilköy’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları köylünün ürünlerini de tehdit etmeye başlayınca köylüler çareyi yağmur duasına çıkmakta buldu. Her yıl geleneksel olarak yapılan yağmur duası bu yıl daha da bir önem kazanınca katılım da yüksek oldu.



Hep birlikte ellerine gökyüzüne açan ve yağmurun yağması için dualar eden köylü, dolu yağışının başlamasıyla şaşkına döndü.



Yağmur duasını organize eden çiftçiler, nisan ayının bol yağışlı geçtiğini ve ekinlerinin olgunlaşma dönemine geldiğini belirtti. Şuan ekili hububat alanlarında herhangi bir kuraklığın söz konusu olmadığını belirten çiftçiler, "Fakat bir iki haftaya kadar yağmaması durumunda sıkıntı yaşanabilir. Çünkü Nisan ayının bol yağışlı geçmesi ürünlerimize oldukça yararlı oldu. Bizde nisan ayının yağışlı geçmesi sebebiyle hem şükür hem de yağmur yapması için duaya çıktık. Biz yağmur için dua ettik, Allah dolu verdi” diye konuştular.


Yağmur duasından sonra kazanlarda pişen pilav ve helva dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum