Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Binası İhaleye Çıkarıldı

Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Binası İhaleye Çıkarıldı

Yayınlanma:
Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Binası İhaleye Çıkarıldı

AK Parti Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün girişimleri ile Yalvaç Devlet Hastanesinin ek bina yapım işi ihaleye çıkarıldı. Bu ay sonunda yapılacak olan ihale sonrasında yapımına başlanacak ek bina inşaatının 2025 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Isparta’nın en büyük ilçesi olan Yalvaç'ta Devlet Hastanesi büyüyor.Uzun süredir gündemde olan Yalvaç Devlet Hastanesinin 50 yataklı ek bina yapım işi AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’un sıkı girişimleri sonucu netleşti ve ihaleye çıktı.

Yalvaç 50 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Bina Yapım İşi kapsamında toplam inşaat alanı 12.300 metrekare olan bodrum+zemin+4 katlı hastane binası inşaatı yapımı gerçekleştirileceği, ihale şartnamesine göre ek binanın 550 günde, yani yaklaşık bir buçuk yılda tamamlanması öngörülüyor.

Edinilen bilgilere göre, Yalvaç Devlet Hastanesi ek bina ihalesi 30 Kasım 2023 günü saat 10.30 da İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek ihalenin 30 Ekim 2023 tarihinde onaylandığı ve ihaleye çıkarıldığı belirtilirken, Yalvaç Devlet Hastanesi ek binasının 2025 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Milletvekilleri Gökgöz ve Zabun, “Yalvaç ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan Devlet Hastanesinin ek bina sorununu da çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ek binanın hizmete girmesiyle ilçede oturan vatandaşlarımız her türlü sağlık konusundaki işlerini bir başka yere gitmeden Yalvaç’ta çözebilecekler.

Hastanedeki doktor ve personel sayısı da artacak ve her branştan yeteri kadar hekim kadrosu bulunacak. Yalvaç Devlet Hastanesi ek binasının şimdiden ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Kocaya’da teşekkürlerimizi iletiyoruz” açıklamalarında bulundular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.