Yalvaçlı Çiftçiden Örnek Davranış

Yalvaçlı Çiftçiden Örnek Davranış

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2015 12:50
Yalvaçlı Çiftçiden Örnek Davranış

Yalvaç İlçesi'nde oturan çiftçi 71 yaşındaki Hüseyin Karıncalı, evi ve tarlasını Kızılaya bağışladı.

Yalvaç'a bağlı Yarıkkaya Köyü'nde eşiyle birlikte oturan Hüseyin Karıncalı, mal varlığınıKızılay'a bağışlama kararı aldı. Yapılan görüşmenin ardından Hüseyin Karıncalı, köydeki ahşap ev ve 30 dekar arazinin kendisi ve eşi vefat ettikten sonra Kızılay'a devredilmesi yönünde noter huzurunda bağış yaptı.

Hiç çocuğu olmadığını söyleyen Hüseyin Karıncalı, "Öldükten sonra mallarımı bölecek bir çocuğum bile yok. Kızılay dünyanın neresinde bir felaket olsa oraya kadar uzanıyor. Çadırını, sıcak yemeğini götürüyor. Hastalara kan tedarik ediyor. Beni televizyonda dinleyenlerde duysunlar ki bağışını Kızılay'a yapsınlar. Ben öldükten sonra amel defterim açık kalsın diye böyle bir hayır kurumuna noterden devrettim. Doğru bir karar aldığıma inanıyorum, huzurluyum" dedi.

Kızılay Yalvaç Şube Başkanı Eyup Mumcu da duyarlı davranışından dolayı HüseyinKarıncalı'ya teşekkür ederek kendisini genel merkezin gönderdiği plaketle ödüllendirdi.Türk Kızılayı'nın dünyanın neresinde olursa olsun doğal afetlerde yardıma koştuğunu aktaran Mumcu,, "Hüseyin bey gibi duyarlı vatandaşlarımızın yardımları sayesinde ayakta duran kurumumuz. Kendisi de bu duyarlı vatandaşlarımızdan birisidir. Allah kendisinden razı olsun" diye konuştu.

Nurettin Arkan / DHA - Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.