Yalvaç’ta Festival Programı Belli Oldu

Bu yıl 13ncüsü gerçekleştirilecek olan Pisidia Antiokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali 5-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2013 11:21
Yalvaç’ta Festival Programı Belli Oldu

Festivalin ilk günü Hüseyin Kağıt, ikinci günü Ankaralı Ayşe ve son günü de Aslı Güngör konser verecek.

Yalvaç’ın tanıtımı, sosyal ve ekonomik hayatın canlanması adına her yıl düzenlenen “Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali” bu yıl da 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yalvaç Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Festival, Ramazan ayı nedeniyle Ramazan’ın başlamasından bir hafta önce yapılacak.

Festivalin başlayacağı haftanın başında kent merkezinde alışveriş stantları kurularak, hafta boyunca açık kalacak. Etkinlikler kapsamında yer alan lunaparkın kurulmasına ise şimdiden başlandı. Ayrıca Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve Kocaeli Üniversitesi gibi yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin katılacağı festivalde her akşam bir konser düzenlenecek.

Bir önceki festivalde halkın tercihlerine göre seçilen sanatçılarda ağırlıklı olarak Ankara havası esecek. Festivalin ilk günü olan 5 Temmuz Cuma günü Hüseyin Kağıt, ikinci günü, Flash Tv’deki programından tanıdığımız Ankaralı Ayşe Dincer ve festivalin son günü de ünlü popçu Aslı Güngör sahne alacak.

Yalvaç Anlatan Meydanında kurulacak sahnede gerçekleştirilecek ve ulusal çapta sanatçıların katıldığı konserler öncesi 4 Temmuz Perşembe akşamı da mahalli sanatçıların katıldığı farklı bir konser etkiliği de gerçekleştirilecek. Bu konsere de Veysel Yalvaç, Ruşen Yılmaz, Hanifi Berber, Bayram Toptaş, Abdullah İpekçi ve Ata Ateşoğlu solist olarak katılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum