Yalvaç'ta Küçük Baş Hayvancılığın Sorunları Tartışıldı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Isparta Valisi Memduh Oğuz Başkanlığı'nda Isparta İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nce üye eğitim toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2012 07:16
Yalvaç'ta Küçük Baş Hayvancılığın Sorunları Tartışıldı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Isparta Valisi Memduh Oğuz Başkanlığı'nda Isparta İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nce üye eğitim toplantısı yapıldı.

Yalvaç Belediye Kültür Merkezi'ndeki toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Güler, Yalvaç Belediye Başkanı Bayram Tekin, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Köroğlu, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Ayhan, kooperatif temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Köroğlu açılış konuşmasında, Birlik olarak düzenledikleri programa gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yetiştiricilerin bilgilendirilmesinde üreticilerin sorunlarının masaya yatırıldığı böyle önemli etkinlikler ve toplantılara bu kadar çok yetiştiricinin iştirak etmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Oğuz, "Bizlerin buraya geliş amacı sizin birliğinize beraberliğinize destek vererek sorunlarınızı masaya yatırıp siz üreticileri güçlendirmek, üretimde kalite standardını yükseltmektir. burada önemli olan bizlerin konuşması değil, sizlerin katılımı, sizlerin sıkıntıları, sorunları ortaya koymanızdır. Çünkü yaptığınız iş ülkemiz ve dünya için küçümsenmeyecek kadar önemli, hayırlı bir iş" dedi.

Vali Oğuz'un konuşmasının ardından üreticilerin sorunları ve yaşadıkları sıkıntılar ele alındı. Üreticiler, meralarda otlatma sıkıntısının ve parazitleri ilçalamanın küçükbaş yetiştiricileri açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Ormanların bazı bölgelerin meraya açık olduğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, bakanlık olarak kendilerine verilen yetkileri kullanmaya çalıştıklarını ve ormanları korumak zorunda olduklarını kaydetti.

Koyun-Keçi yetişilirciliğinde önemli işlere imza atıldığını ifade eden Birlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Ayhan da halk elinde ıslah projesini sürdürdüklerini dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Yalvaç Belediyesi'ne ait Rampalı Çarşı zemin katta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin açılışı yapıldı. Birliğin Yalvaç Şube Sorumlusu Durmuş Tokat, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin iki bin civarında üyesi bulunduğunu ve bunların dörtte birinin Yalvaç ilçesinde kayıtlı olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.