Yangın Sezonu Başlıyor

Yangın sezonu 1 Mayıs’ta başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2012 11:49
Yangın Sezonu Başlıyor

Orman yangınları öncesi, sırası ve sonrasında görev alacak kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin üyesi olduğu “Orman yangınları ile mücadele komisyonu” Isparta Valisi Memduh Oğuz başkanlığında, ilk toplantısını yaptı.

22 katılımcının hazır bulunduğu toplantıyı açış konuşması yapan Vali Oğuz, Isparta’nın orman varlığı bakımından zengin bir il olması nedeniyle yangın tehdidinin olduğunu, ancak bu tehdidin işbirliği halinde çalışmayla en aza indirileceğini söyledi. Vali Oğuz, “Isparta endemik orman ürünleri bakımından çok zengin. Antalya, Isparta, Burdur bölgesi, dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesi. Türkiye’nin de belki bir petrol ülkesi kadar gelir getirecek bir zenginliğini barındırıyor bünyesinde. Bu bakımdan orman yangınları deyince sadece ağaçların durumu akla gelmemeli” dedi.

ANINDA BİLGİ İSTEDİ

Isparta Valisi Memduh Oğuz, olası yangınların kendisine anında haber verilmesini de özel olarak istedi. Vali Oğuz, “Benim vali olarak beklediğim anında haber. Biliyorsunuz, yüksek sesle konuşmayı sevmeyen bir insanım. Kırmayı, incitmeyi sevmem. 1.5 yıla yakındır görevim sırasında, yüksek sesle konuştuğum bir tek hadise vardır, orman yangını. Bana geç haber verilmesi. 7 dakika benim için geçtir. Bir telefon kadar birbirimize yakınız” dedi.

Bu konuşmanın ardından Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, kurumun sezon için yaptığı hazırlıklardan söz etti.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün bölge kapsamında 37 arazözü, 8 su ikmal araç ekibi sezon için hazırlıklarını tamamladı. Yangın sezonunda Isparta’da ise 17 arazöz, 3 ikmal aracı ve diğer ekipmanlar, 14 kulede 540 personelle hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.