Yanıyoruz...

Son yılların en sıcak yaz aylarını yaşıyoruz. Hava sıcaklıkları giderek artarken, deyim yerindeyse yanmaya devam edeceğiz. Isparta’da hava sıcaklığı bu hafta 37 dereceyi bulacak. Uzmanlar ise aşırı sıcaklara karşı uyarıyor.

Yayınlanma:
Yanıyoruz...

Isparta son yılların en sıcak yaz aylarını yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarına göre Isparta’da hava sıcakları hafta boyunca artacak.

Isparta’da bugün beklenen en düşük sıcaklık 19, en yüksek sıcaklık ise 35 derece olarak tahmin ediliyor.

Cumartesi günü günün en yüksek sıcaklığı 36 derece, en düşük sıcaklığı ise 21 derece olarak bekleniyor. Hafta boyunca sıcaklık değerlerinde ciddi bir farklılık beklenmiyor. Haftanın en yüksek nem oranının ise yüzde 72 ile bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

Öte yandan uzmanlar aşırı sıcaklara karşı önemli uyarılarda bulunuyor.

MECBUR DEĞİLSENİZ DIŞARIYA ÇIKMAYIN
Yapılan uyarılarda “Vatandaşlar sıcak havalarda özellikle öğle saatinde mecbur kalmadıkları müddetçe dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Yaz boyunca bol bol su ve sıvı ürünler tüketilmeli. Yağlı, baharatlı, çok acılı yiyeceklerden uzak durulmalı. Gazlı içecekler yerine ayran, meyve suyu gibi içecekler tercih edilmeli. Spor yapan vatandaşlarımız varsa sıcak saate kalmadan sporlarını yapmalı. Ağır sporlardan kaçınılmalı. Kalp ve tansiyon gibi rahatsızlığı olan vatandaşlarımız özellikle bu mevsimde kendilerine çok iyi dikkat etmeli” uyarılarında bulunuldu.

SU TÜKETİMİNE DİKKAT!
Özellikle aşırı sıcaklarda su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden uzamanlar; “Vücudumuz sıcaklara alışana kadar terleme bol miktarda olur. Terleme ile birlikte ise vücut sıvı dengesinde değişiklikler oluşmaya başlar. Sıvının bol miktarda atılması ile birlikte tuz oranında artış olur ve sıvıyı yeterince alamazsak tansiyon dengesizlikleri oluşmayla başlar. Tansiyon ve şeker hastalarının sıvısız kalmamaları çok önemlidir. Suyun azalması ve tuz dengesinin değişmesi ile birlikte tansiyonda yükselmeler olur. Susuz kalmak tansiyonun dengesini bozduğu gibi şekerinde dengesini bozar” bilgisini verdi.

AŞIRI AKTİVİTELERDEN KAÇININ
Yazın kış mevsiminde alınan kiloların verilmesi amacıyla egzersizlerin yapıldığı bir dönem olduğunu belirten uzmanlar, sıcak havada egzersiz yapıldığında çeşitli olumsuzlukların ortaya çıktığını kaydetti.
Gündüz aşırı aktivitelerden kaçınılmasını öneren uzmanlar, kalp hastalarından nem ve sıcağın yoğun olduğu, güneş ışığının dik geldiği zamanlarda egzersiz yapmamalarını ve dışarıya çıkmamalarını istedi.
Uzmanlar, ayrıca yaz mevsiminde açık renkli, rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.