Yapılamayanları Yaptık

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, görev süresinde şehrin geldiği noktayı özetledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2013 11:10
Yapılamayanları Yaptık

Bundan sonra yapacakları yatırımlarla Isparta'nın uluslararası boyutta tanınacağını belirten Günaydın, belediyenin asli görevi olmadığı halde fabrikalar kurmaya devam edeceklerini ve şehirdeki istihdam sıkıntısına çözüm yolları oluşturmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Şehrin ekonomisini canlandırmak için projelendirme ve çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Günaydın, şehirde bir dönüşüm ile harekete geçtiklerini dile getirdi.

Ekonomik yatırımların yanı sıra sosyal-kültürel ve eğitim alanında yaptıkları çalışmalardan da bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISMEK’te bugün binlerce kursiyer yetiştirildiğini, dershaneye gidemeyen öğrencilere ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu verdiklerini belirtti.

Bugüne kadar gerek istihdam, gerekse şehrin kültürel ve sosyal alandaki ilerlemesi, altyapı çalışmaları ve eğitime yönelik çalışmalar ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın’ın kamuoyu ile paylaştıklarının satır başları şöyle;

2011’İ MİLAT KABUL ETTİK
Belediye başkanı seçilmesinin ardından yaptıkları değerlendirmeler sonrasında 2011 yılını Milat kabul ettiklerini ve bu tarihle birlikte şehirde yatırım hamlesi başlattıklarını belirten Günaydın, ürettikleri projelerin tek tek hayata geçmeye başladığını duyurdu.

Fabrikaların temellerinin atıldığını ve bu fabrikalardan günlük 100 bin adet üretim kapasitesine sahip BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nın faaliyete geçtiğini, yine geri kazanılan ISBAŞ Bimsblok Fabrikasında da üretimlerin devam ettiğini kaydetti.

Fabrikaların faaliyete geçerek ekonomiye kazandırıldığını dile getiren Başkan Günaydın, 30 Ağustos’ta açılışını yapacakları İzolasyon Yalıtım ve Mikronize tesisleriyle Dünya’da saatte en büyük üretim miktarına sahip olacaklarını söyledi.

KALİTELİ SUYU UCUZA İÇİRDİK
Şehirde bulunan doğal kaynak sularının kazanılması noktasında yaptıkları çalışmaların da bir neticesi olarak vatandaşlara tonu 70 kuruştan su içirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Halkımıza ucuz su içirme projesini başarıyla sürdürdük. En kaliteli suyu en ucuz fiyatla halkımızın kullanımına sunduk. Yine yatırımlarımız içerisinde 5’er bin metreküplük 2 adet su deposunu inşa ettik.

İÇME SUYU (SCADA) SİSTEMİ
Isparta Belediyesi vatandaşlara yüksek kalitede içme suyu sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Devreye sokulan iki adet 5 bin metreküplük su depolarının yanı sıra, şehre saniyede yaklaşık bin litrelik su akışı sağlanıyor. Şehrin yıllık 20 milyon metreküp su ihtiyacı 7 gün 24 saat SCADA sistemi ile kontrol altında. Şehrimize gelen içme suyu kaynakları, su depoları ve su kalite parametrelerini digital ortamda tek merkezde kontrol, kumanda ve verileri toplamak amacıyla kurulan SCADA sitemi sayesinde;

Depolardaki su seviyesi merkezden görüntülenebiliyor, su şebekesindeki arızalar azalıyor,

otomatik klorlama yapılıyor, etkin ve sürekli hizmet elde ediliyor, enerji tasarrufu sağlanıyor, fazla gelen su taşmıyor israfın önüne geçiliyor ve böylece halkımızın en ucuz su kullanımının önü açılıyor” dedi.

PROJELER TAMAMLANIYOR
Şehrin gelişimi için hazırladıkları projelerin tek tek tamamlandığını ve şehrin gelişimine katkı sunmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizde ekonomi çatısı oluşturmak için yoğun çaba sarf ettik” derken, bunun için şehrin altyapısının tamamlanması gerektiğine işaret etti.

DAVRAZ MAHALLESİ PAZAR VE FUAR ALANI
105 Cadde üzerinde bulunan Yeni Çarşamba Pazarı alanı 8 bin metrekare alana inşa edildi. 1 Haziran 2012 tarihinde ihale edilen ve 16 Temmuz 2012 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapım aşamasına geçilen Kapalı Pazar ve Fuar Alanı Projesi, tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Maksimum 18 minimum 11 metre yüksekliğe sahip. Yine maksimum 75 minimum 45 metre genişliğine sahip. Haftanın iki gününde vatandaşlara hizmet veren kapalı pazaryerinde aynı anda binlerce vatandaş rahat bir ortamda alışveriş yapma imkanına sahip oldu.

ETNOGRAFYA HALI KİLİM MÜZESİ
Isparta Belediyesi tarafından Gökçay girişine yapılması için projelendirilen, ihalesi 31 Ağustos 2012 tarihinde yapılan ve inşaat çalışmalarına 15 Ekim 2012’de başlanan Halı Kilim Müzesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Bitme aşamasına gelen Müze 30 Ağustos’ta düzenlenecek bir törenle hizmete açılacak.

3 bin 100 metrekare kullanım alanlı müzede 2 bin 500 metrekarelik sergi salonu bulunuyor. Bu sergi salonunda Türk Dünyası’na ışık tutacak 3 bin 200 adet tarihi değere sahip halı ve kilim sergilenecek olan müzede ayrıca 400 metrekarelik restaurant bölümü, 200 metrekare idari bölüm yer alıyor. Müzenin son katı ise seyir terası olarak da kullanılabilecek.

GÖKKUBBE
Batıkent Mahallesi’nde 259 Cadde ISBAŞ Fabrikası arkasında bulunan 50 bin metrekarelik alan üzerinde projelendirilen Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri Projesi ve Katlı Otopark yapımı devam ediyor. Proje içerik olarak 9 bin metrekaresi Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri olarak, yine 3 bin metrekare oturum alanlı ve toplamında 3 kat 9 bin metrekarelik katlı otoparktan oluşuyor.

Gökkubbe 100 metre çaplı ve tek açıklıkla inşa edilecek olup yerden ısıtmalı, yan cephesinde 5 metre yükseklik, kubbe merkezinde 25 metreye kadar çıkmaktadır. Çatı ve temeli tam yalıtımlı şekilde projelendirilmiştir.

Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi’nde otopark inşaatında son aşamaya gelinirken, fuar alanı olarak inşa edilen Gökkubbe bölümünde ise çalışmalar devam ediyor. Yine proje kapsamında katlı otopark ve pazaryeri dışında kalan alanlarda halkın sürekli yararlanabileceği sosyal donatı alanları, spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği alanlar, oturma alanları, yürüyüş ve koşu alanları, oyuncak gurupları oluşturuldu.

ASFALT PLENTİ
Dayanıklı asfalt çalışmalarının temel altyapısını oluşturan Çevre Dostu geri dönüşüm özellikli asfalt fabrikamızı kurduk. 3 bin metrekarelik bir alanda Nisan 2012’den bugüne kadar doğalgazla tam kapasite çalışmaya başlayan ve saatte 200 ton asfalt üretim kapasitesine sahip fabrikamızda üretilen asfalt caddelerimize dökülüyor.

ALTYAPI VE ASFALT ÇALIŞMALARI
2012 sonu itibariyle 80 km’lik yol yağmur suyu altyapısı başta olmak üzere tüm eksiklikleri ile tamamlandı. Toplamda 2 milyon metrekarelik bir alan asfalta kavuşturuldu. Bunun maliyeti bayındırlık birim fiyatlarına göre ihale ile yapılması halinde 80 milyon liraya mal olurken, belediye bunu kendi kurduğu asfalt fabrikasındaki üretimi ve bünyesine kazandırdığı 126 adet iş makinesi ve ekipmanlarıyla 20 milyon liraya mal etti ve böylece 60 milyon lirayı bulan bir tasarruf gerçekleştirmiş oldu. 2013 yılı asfalt sezonu için ise hedef altyapısı ile birlikte 205 km dayanıklı asfalt olarak belirlendi.

AĞAÇLANDIRMA
Şehrin değişik yerleşim yerlerinde oluşturulan ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürdük. 2013 yılında da 100 bin ağacın toprakla buluşturulması hedefimizi yakaladık. Şehrimizi yeşile bürüdük. 730 bin ağaç dikerek kişi başına düşen ağaç oranını 3,5’a çıkararak Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Diktiğimiz ağaçlarla şehre oksijen depoladık.

YENİ PARKLAR OLUŞTURDUK
Eski Mezbaha alanını yaşam merkezine dönüştürdük. 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkımızı halkın hizmetine sunduk. Park 3 bin 358 metrekarelik bir alana sahip. Yürüyüş yolları, perguleler, Isparta’nın yetiştirmiş olduğu Türk büyüklerinin büstleri, havuz, dinlenme alanları, kuş yuvalarını barındıran parkın çay boyu ile de entegresi sağlanıyor. Yine Halıkent Mahallesi’nde içerisinde pergolalar, fitnes spor aletleri de bulunan A. Mahir Göker Parkı’nı da geleceğe teslim ettik. 8 bin 340 metrekarelik park alanını öğrencilerimizin sosyal ve sportif faaliyetlerine açtık.

KÖMÜR ANALİZ LABORATUVARI
Belediyemizin çevreyi koruma ve insan sağlığına verdiği önem, hava kirliliği ile daha etkin mücadele amacıyla kurduğu Kömür Analiz Laboratuvarı 2010 yılından bu yana etkin bir şekilde görev yapıyor. Katı yakıt analizleri bakımından hizmet vermekte olan laboratuvarımızda kömürler ve bunlardan üretilen briketler gibi çeşitli kömür numuneleri ile yakıt amaçlı üretilen kömür numunelerinin uluslararası standartlarda ISO-TSE veya ASTM analizleri yapılmaktadır.

Yapılan analizler sonucunda Mahalli Çevre Kurulu kriterlerine uymadığı saptanan ürünler il dışı yapılmakta ve böylece halk ve çevre sağlığı en üst düzeyde tutulmaktadır. Tüm bunlara ilaveten halkımızın daha modern ve yeni otobüslerle şehir içi ulaşımlarının sağlanabilmesi amacıyla halk otobüslerimizde yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Bu kapsamda 36’sı gelen ve 23’ü de yolda olan toplam 59’a ulaşacak yeni otobüslerle halkımızın daha rahat ulaşımları için çalıştık.

Tüm otobüsler Gülkent Kart sistemine geçirilirken, yine otobüsler kamera sistemi ile merkezden kontrol edilebiliyor. Kültürel etkinliklerimizde tüm hızıyla devam ederken, yine gülün ahşapla buluşmasını sağladık. Bu projemiz kapsamında kaybolmak üzere olan ahşap oymacılığı el sanatları atölyesi kurarak 32 usta yetiştirdik.

Kursiyerlerimiz el emeği ve göznuru ile ahşaba şekil vererek gelecek nesillerimize bir sanat eseri bırakıyor. Gül motifleri kullanılarak üretilen ürünleri Iyaş Park’taki satış mağazamızda halkımızın beğenisine sunduk. ISMEK meslek edindirme kursları düzenleyerek binlerce kişiyi meslek sahibi yaptık.

Haber: Tuna Ünal

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum