Yasaklar Herkese Eşit Uygulanmalı

CHP İl Bakanı Vedat Şenol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Isparta mitingi öncesinde caddeleri süslemek istediklerini fakat emniyet tarafından engellendiklerini söyledi.

Yayınlanma:
Yasaklar Herkese Eşit Uygulanmalı

Şenol “AKP Tayyip Erdoğan’ın mitinginden 3 gün önce sokakları süsledi. Fakat bize 48 saat kala süsleyebilirsiniz, şikayet etseydiniz diye engel oldular. Yasaklar herkese eşit olarak uygulanmalı” dedi.

Seçim Kurulu’nun yasaklarına göre 3 gün öncesinden miting alanlarında süsleme yapılamayacağını, ancak geçtiğimiz haftalarda ilimize gelen Başkan Erdoğan’ın mitingi için 3 gün öncesinde gerekli çalışmaların başladığını vurgulayan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Seçim Kurulu yasaklarına göre miting öncesi, miting alanının çevresi ve yol güzergahına süsleme yapılıyor. Tabi seçim kurulunun yasaklarında bir gün yada 48 saat öncesinde yapılması gerektiği belirtiliyor. Ak Parti 3 gün öncesinde süsleme yapmıştı. O süreçte kimsenin itirazı olmadı. Bizim Genel başkanımız geleceğinde de aynı sürede süsleme yapabileceğimiz konusunda sözlü görüş alışverişi yapmıştık. Fakat gece arkadaşlarımız Özkanlar’dan Mimar Sinan’a kadar süsleme yaparken, gece saat 03.00 gibi emniyet aracıyla gelip, çalışma yapamazsınız demişler. Bizim arkadaşlarımız da Ak Parti yaptı biz niye yapamıyoruz demiş. Bunlar hoş şeyler değil. Demokrasiden bahsediyorsak ve birtakım yasaklar varsa, bu herkes için aynı şekilde uygulanmalıdır. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta Oteli’nde kendi reklamını yapmıştı. Biz de tepki göstermiştik. Daha sonra kaldırıldı. İktidar partisine hiçbir şey yapılmıyor ama muhalefet partisine yapılıyor.” diye konuştu.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMI
Bugün Isparta’ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programına ilişkin bilgi veren Şenol, “Genel Başkanımızın Isparta ve Burdur programı aynı gün. Ankara’dan uçakla 13.00 gibi Süleyman Demirel Havaalanına gelecek. Oradan da hükümet meydanına gelecek. Biz kendisini havaalanında karşılayacağız. Isparta’da bir saatlik konuşma programı var. Daha sonra Burdur’a geçecek.” diye konuştu.
İl teşkilatı olarak yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Şenol, “Genel merkezimiz Isparta’ya çok büyük önem veriyor. Genel Başkanımızın buraya gelişi büyük katkı sağlayacaktır’ dedi.

BİZ MHP’Yİ DESTEKLEMİYORUZ
Isparta’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı büyük bir propagandanın başlatıldığını söyleyen Şenol, “Biz yerel seçim çalışmalarına bir yıl öncesinden başladık. Adayımızın güçlenmesiyle birlikte Ak Parti ve MHP’den partimize büyük bir propaganda başladı. Bunun da belediye başkanının kanadından geldiğini biliyoruz. Şu anda Isparta’nın birçok yerinde CHP, MHP’yi destekleyecek gibi söylemler var. CHP kendi başkan adayını desteklemiyor gibi bir takım sözler dolaşıyor. Benim özellikle MP yönetimine çağrım var. İsa Bey bu kara propagandayı durdurun. MHP kanadından birçok insandan duyuyoruz. Herkes çalışsın, hak eden kazansın. CHP’nin kazanma ihtimali yok gibi söylemlerle adayımızı küçük düşürmek ahlak dışıdır. Belden aşağı vurmaktır.” ifadelerini kullandı.

BU KİŞİLER CHP’Lİ OLAMAZ
Isparta’nın birçok yerinde bu söylentilerin bulunduğunu belirten Şenol, buna alet olan kişilerin hiçbir şekilde CHP’li olmadığını söyleyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Böyle kişileri tespit ettiğimiz takdirde, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Kim olursa olsun buna alet olamaz. Şansımız bu kadar yüksekken hiçbir propagandaya alet olunamaz. CHP adıyla, örgütüyle dimdik ayaktadır. Bu seçimin de favorisidir”

HALKI EZMEYE HAKLARI YOKTUR
Ak Parti iktidarına yüklenen Şenol, “Ak Parti iktidarı bazı uygulamaları sessiz sedasız yapıyor. Sözde özelleştirme adı altında arazi ölçümlerini özelleştirmişler. Geçmiş dönemde denenmiş fakat tepkiler nedeniyle geri adım atılmış. Bu olay 2 gündür tekrar gündeme gelmiş. Bazı özel bürolar kurulmuş ve ölçüm işlemleri buralara devredilmiş. Demsi olarak tapu kadastro müdürlüklerinin aldığı resmi harç 182 lira 50 kuruş iken özel bürolarca 420 lira para alınıyor. Hiçbir gerekçe, hiçbir duyuru yok. Ben bunları şiddetle protesto ediyorum. Halkı ezmeye, halkı soymaya kimsenin hakkı yoktur. Mal ve hizmetlere sürekli gizli zam yaparak soyuyorlar. Bir de bu gibi şeylerle çıkış yapıyorlar. Bu da vatandaşı soymanın başka bir aracıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum