'Yaşanabilir İller Sıralaması Kriterleri Doğru Değil'

Isparta valisi Memduh Oğuz: 'Yaşanabilir İller Sıralaması Kriterleri Doğru Değil' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2011 10:48
'Yaşanabilir İller Sıralaması Kriterleri Doğru Değil'

Isparta, yaşanabilir iller sıralamasında bu yıl 5.sırada yer aldı. Bir derginin yaptığı ve ülkedeki tüm illerin sıralamaya konulduğu verileri pek gerçekçi bulmayan Isparta Valisi Memduh Oğuz, doğru olanı şöyle anlattı:

“Derginin sonucu yüzde 100 isabetli mi sorusuna kuşku ile yaklaşırım. Çünkü, mukayese edelim. İstanbulla ilgili derecelendirmede sanıyorum 6.il, Ankara 1.sırada diyor. Bu genel memnuniyet açısından da değerlendirilmeli. Şahıslarla da çok fazla anket yapılarak kanaat verilmeli. Çok fazla altyapı, sayısal değerlere üzerinde değil de bireylerin mutluluk oranı itibariyle de bir değerlendirme yapılmalı bence. O zaman daha anlamlı olur.

Yani, yaşadığınız şehir sizi mutlu ediyor mu? buradan aldığımız sonuçla yaşanılabilir iller sıralaması ilgilendirilmeli. Öyle ki insanlar, başka yerde yaşamayı asla düşünmem bu ortamda çok mutluyum diyorsa, orayı yaşanabilir yerdir. Ne kadar çok hizmet sunulursa sunulsun, insanlar mutlu değilse orada insanlar daha alt sırada yer alması lazım.Toparlayacak olursam, Isparta’da yaşayanlar açısından baktığımızda, gerçekten Isparta yaşanabilir iller sıralamasında çok önde olması lazım. Çünkü, burada can emniyeti çok güzel.

Sağlık hizmetlerinde çok üst düzeydeyiz. Eğitimde Isparta, Türkiye’nin en iyi vilayeti. Isparta’da eğitim dediğiniz zaman, ikinci sıraya bırakmam, Türkiye’de birinci sırada yer alır. Tüketim, gıda maddeleri itibariyle Türkiye çok avantajlı. Çünkü kendisi bir bahçenin ortasında, cennette yaşıyor. Meyve bol, halk pazarlarında satış, kolay kolay bulunmaz. Ulaşım itibariyle iyiyiz.

Sosyal münasebetlerde, insanların birbiriyle mutluluklarını, sıkıntılarını paylaşması yönünde çok öndeyiz. Isparta, yaşanabilir iller sıralamasında kaçıncı olur diye sorduklarında, gelsinler bizim sokakta kurulan düğün sofralarına baksınlar, bayram heyecanlarını görsünler, düğün yemeklerinin birlik-beraberlik içinde yapılışını görsünler.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum