Yatırımcı Bekleniyor

Yatırımcı Bekleniyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2015 14:27
Yatırımcı Bekleniyor

Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüşmesi sürecinde revizyon edilen plan 1 aylık askıya çıkartıldı.

Gündemi uzun süre meşgul eden Deri Organize Sanayinin(OSB) Karma OSB’ye dönüştürülmesi süreci 3 yılda tamamlandı. Bakanlıktan olur yazısının gelmesinin ardından imar revizyonunu yaptıran Deri OSB yönetimi revizyon edilen planını askıya çıkardı.

ÜNİVERSİTE ŞEHRİNİ SANAYİ İLE SÜSLENDİRELİM
Konuyla ilgili bilgi veren Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, Isparta’nın geleceği için uzun süredir gündemi meşgul ettiklerini belirterek, ilimizin sadece üniversite kenti olarak kalmasını istemediklerini vurguladı. Bıtrak, şunları söyledi; “Bunu sanayi ile süslendirelim, taçlandıralım daha dinamik bir yapıya sahip olsun.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPILDI
Deri OSB’nin karma olması için mücadele ettik. Başta İl Özel İdaresi, ITSO, Belediyemiz bize çok ciddi destek oldular. En sonunda da Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’le temasa geçtikten sonra münacatımızı yaptık. Güç birliğiyle Isparta’nın geleceğiyle ilgili ciddi bir yatırım yapılacak bir araziyi yatırımcılarımıza açmış olduk.

İMAR REVİZYONU ASKIDA
Karma OSB için prosedürler tamamlandı. Mevzuat gereği beklememiz lazım. Şuanda eski imar revizyonunu yeniledik. 3­10 bin metrekare arasında parselizasyon yaptık. Bununla ilgili imar revizyonu gerçekleşti. Bakanlıkla ilgili yazışmalarımız bitti. Son projelerimizi bakanlığımıza gönderdik. 1 aylık bir askı süresi var. Onu bekliyoruz.

YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAYACAĞIZ
Sanayicilerimize ve buraya gelecek yatırımcılara açığız. Müracaatları kabul ediyoruz. Arsaları gösteriyoruz. Beğendikleri yerden alabiliyorlar. Projeye geçebilirler. O sürede askı süresi bitmiş olur. İvedilikle yatırımlara burada başlarlar. Gelecek yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız.

YATIRIMCILAR YÜZDE 50 YATIRIM TEŞVİĞİNDEN YARARLANABİLECEK
Isparta 2.bölgede. OSB’ye yatırım yapan firmalar 2.bölge teşviklerinden yararlanacaklar. Buraya yapacakları yatırımın arsa bedelinin ancak yüzde 50’siyle yatırımı gerçekleştirebiliyorlar. Örneğin 400 bin liralık bir arsa tahsis ettik. Bunun yüzde 50’sini bize borçlanabiliyor. Yani 200 bin liraya almış oluyor. Yatırım desteğimiz var. bu da güzel bir olay. İlk yatırım yapacak arkadaşların rahat bir yatırımla arsa payını fazla tutmadan yatırımını gerçekleştirebilir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.