Yerli ve Yabancı Bilim Adamları Eğirdir'e Hayran Kaldı

4. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi kapsamında Eğirdir’e gelen bilim adamları cadde ve sokakları şenlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 18:39
Yerli ve Yabancı Bilim Adamları Eğirdir'e Hayran Kaldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı ile Hücre Zarları ve Serbest Oksijen Radikalleri (CMFRR) Derneği tarafından “4. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları” kongresi düzenlendi.

Düzenlenen kongre programı çerçevesince yurtiçi ve yurtdışından gelen 300’e yakın bilim insanı Eğirdir’e hayran kaldı. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in adeta bir rehber gibi ilgilendiği bilim adamları Akpınar Tepesi’nden göl manzarasını seyretme imkânı bulurlarken, Dündarbey Medresesi ile Hızırbey Camisi’ni gezip Kemerli Minare’yi de görme fırsatı buldular.

Bilim adamları, Belediye tarafından yapılan ikramlardan dolayı da Başkan Özmeral’e teşekkür ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Özmeral, “Böyle önemli ve geniş katılımlı kongrenin Isparta’da yapılmasından ve bir bacağının da Eğirdir’de olmasından büyük mutluluk duydum. Ayrıca dünya ülkelerinden Isparta’ya ve özellikle Eğirdir’e gelen bilim adamlarını misafir etmek bizim için büyük bir kazanç oldu. Daha önce Eğirdir’e gelen misafirlerle de yakından ilgilenmiştik. Bu sefer daha da tecrübe kazanmış bulunuyoruz. Eğirdir’imizin güzelliklerini gösterdik ve tanıttık.” dedi.

300’e yakın yabancı ve yerli bilim adamlarının katıldığı Tıp Kongresi’ne, Amerika, Avustralya, İngiltere, Almanya, İrlanda, Belçika, Fransa, İran, Afrika ülkeleri, Katar, Japonya, Güney Kore, Fas, Çin, Tunus, Kanada, İspanya, İtalya, Rusya, Avusturya, Romanya, Brezilya, Polonya, Hindistan ile Türkiye üniversitelerinden ilim adamları geldi.

SDÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, “Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral daha önceki yıllarda olduğu gibi bize bu yılda sahip çıktı. Desteklerinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gezi sonrasında bütün misafirler, Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde akşam yemeği ve eğlence programına katıldı. Misafirler gönüllerince eğlenme imkânı buldular. Gecede, kongre programı kapsamında en güzel konuşmayı yapan Amerikalı bayan bilimciye Üniversite tarafından hazırlatılan el dokuması halı ödülünü Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral verdi.
Eğirdir Belediyesi tarafından ilçeyi tanıtıcı broşürler misafirlere dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.