Yıkım Başladı 20 Günde Bitecek

7 yıldır atıl vaziyette kentin merkezinde öylece bekleyen Özel İdare binasının yıkılması için çalışmalar başladı. Binanın 20 gün içinde yıkılması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2013 17:37
Yıkım Başladı 20 Günde Bitecek

İl Genel Meclisi’nin yıkılmasına karar verdiği Özel İdare binası için yıkım ihalesi geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşti. İhaleyi Ankara menşeli bir firma kazandı. İhalede binayı yıkacak firmaya enkazını götürüp karşılığında İl Özel İdare’ye para ödemesi şartı konuldu.

İl Genel Meclisi tarafından Karma Ticaret Merkezi ve Butik Otel yapılmasına karar verilen Özel İdare binasının yeriyle ilgili yıkım çalışmalarına nihayet başlandı. Binanın etrafında güvenlik şeridi oluşturuldu bina çevresine çit çakıldı.

6 katlı 2 blok 6 bin 592 metrekare inşaat alanından oluşan binanın, arka cepheye konulacak iş makineleri ile yıkılacağı bu nedenle araç ve yaya trafiğinde olumsuz bir etkiye yol açmayacağı öğrenildi. Binanın 20 gün içerisinde yıkılması ve hafriyat alımının gerçeklemesi bekleniyor. Binanın enkazını alacak firmanın Özel İdare’ye 80 bin lira ödeyeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum