Yıkım Kararı Var Tahliye Kararı Yok!

Kafeler Caddesi’nde 4 katlı bir binanın yıkım kararı taraflar arasında gerginliğe neden oldu. Bina sahibi yıkım kararı alırken, tahliye kararı olmadığını belirten kiracı esnaflar mağdur edildiklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2014 17:14
Yıkım Kararı Var Tahliye Kararı Yok!

BU HABERİ İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ

Ajans32’nin sabah saatlerinde “Yıkılacak” başlığıyla duyurduğu habere konu olan binada yeni gelişme… Taraflar arasında gerginliğe neden olan kentsel dönüşüm tartışmasında bina sahibi yıkım kararı aldı. Fakat tahliye kararı olmadığını belirten binanın kiracı esnafları hak mağduriyetine uğradıklarını iddia etti.

HAKLARIMIZ GASP EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
2008 yılından bu yana söz konusu binada market işletmeciliği yapan Mehmet Baki Korkmaz, mülk sahibinin kendileriyle uzlaşmaya yanaşmadığını kaydederek “Bina kentsel dönüşüme girdi. Kira desteği, yeniden oturma taahhüdü, anlaşma şartı gibi haklarımız kanun maddelerinde belirtiliyor. Ama bizimle uzlaşmaya yanaşmıyorlar. Valiliği, emniyeti ve belediyeyi kullanarak bizim haklarımız gasp edilmeye çalışılıyor” dedi.



YIKIM KARARI VAR TAHLİYE KARARI YOK
Bina için yıkım kararının alındığını, ancak ortada tahliye kararı bulunmadığına işaret eden Korkmaz, “Biz bina yıkılmasın demiyoruz. Depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiş ve yıkılacak. Buna bir itirazımız yok. Ama bizim söylediğimiz binayla birlikte buradaki esnafı da yıkmayın” ifadelerini kullandı.

ANLAŞMA SAĞLANIRSA TAAHHÜTNAME İMZALARIZ
Market işletmecisi Mehmet Baki Korkmaz, “Biz bekliyoruz. Anlaşma sağlanırsa tahliye taahhütnamelerimizi imzalar ve işyerlerimizi boşaltırız. Ama anlaşma sağlanamazsa mahkemeden tahliye kararı çıkmadan biz bu iş yerlerimizi boşaltmayacağız” dedi.

AKEDAŞ TEHDİT ETTİ
AKEDAŞ yetkilerinin kendilerini elektrikleri kesmekle tehdit ettiğini ileri süren Korkmaz, “Burada resmen hukuki haklarımızdan yoksunuz. Böyle olursa bu iş çok su götürür. Bir an önce uzlaşma yoluna gidilmesi gerekiyor” diye konuştu.



VARIM YOĞUM BU DÜKKANDA
Aynı binada 2 yıldır kuaförlük yapan Bülent Solak ise mağdur olduklarını kaydederek “Bu dükkanı 40 bin TL hava parası ile aldım. 1 yıl sonra dükkan sahibi değişti. Ben varımı yoğumu bu dükkana bağladım. Bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. Açıkçası mağduruz” dedi.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Kanuni yollardan kendilerine verilmesi gereken hakların olduğuna dikkat çeken Solak, “Gülistan Mahallesi’nde de kentsel dönüşüm oldu. Orada verilen haklar var. Bu haklar neden bizim için geçerli değil, bunu anlamıyoruz. Eğer bu dükkan yıkılırsa biz de yıkılmış olacağız. Yetkilileri duyarlı olmaya ve ellerini vicdanlarına koymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Solak kanuni yollardan haklarını sonuna kadar arayacaklarını da arayacaklarını sözlerine ekledi.

KONUYLA İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYIN

DEPREME DAYANIKSIZ BİNA YIKILACAK

YIKILACAK/YAPILACAK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum