Yılmaz: 'Isparta'daki Okullar Depreme Dayanıklı'

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta’da ki okulların depreme karşı dayanıklı olduğunu ve gereken bütün tedbirlerin yıllar öncesinden alındığını söyledi.

Yayınlanma:
Yılmaz: 'Isparta'daki Okullar Depreme Dayanıklı'

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz: “Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Van depreminden önce bütün okullarımızda, depreme karşı bina güçlendirilmesi için çalışmalar yaptık. Uygulamalarımız devam ediyor. İlimiz bilindiği gibi deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Biz bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, depreme karşı okulları güçlendirme çalışmalarına 2005 yılından itibaren başladık. Şimdiye kadar 15 okulumuzu güçlendirdik. İlimizin tüm okullarını inceledik. 20 okulumuz Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından incelenmesini istedik. Eğer Bayındırlık Müdürlüğü şu okulun güçlendirilmesi lazımdır derse bizde bu okulun güçlendirilmesi için ihaleye yapacağız. Isparta il genelinde 250 tane ilk ve ortaöğretim okulumuz vardır. 1998 yılında deprem yönetmeliği çıktıktan sonra gerekli önlemleri aldık.

Bu yasadan sonra yapılan okullarımızda bir sorun yok. Biz bu yönetmelikten önce yapılan okulları sıkı bir şekilde tarıyoruz. Bu okullar arasında köylerimiz de dahildir. Bazı okullarımız, çok eski yapı olduğu için bunların tümünü güçlendirdik. Bunlardan bir tanesi de Atabey Anadolu Lisesi’dir. Bizim tüm okullarımızda her hangi bir sorun yok. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teknik ekipleri tarafından da sık sık kontroller yapılıyor”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum