Yine ITKM, Yine Hayal Kırıklığı

Yine ITKM, Yine Hayal Kırıklığı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2016 10:31
Yine ITKM, Yine Hayal Kırıklığı

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nin biteceği yönündeki gelişmelerle umutlanan Isparta halkı ve özellikle Cumhuriyet Caddesi esnafı bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. 31 Aralık’ta bitirilmesi gereken inşaatla ilgili gelişmeler bu sorunun uzun süre daha bitmeyeceğine işaret ediyor.

OLAY GERÇEKTEN YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Yapımına 1998 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından başlanan ancak aradan geçen 18 yıldır bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) Isparta halkını canından bezdirdi. Vatandaşlar, sürüncemede bırakılan ve yapımı adeta yılan hikayesine dönen inşaatın bir an önce bitirilmesini istiyor ve bekliyor.

SON AYLARDA İNŞAAT KONUSUNDA SEVİNDİREN GELİŞMELER YAŞANDI AMA SONU GELMEDİ
Bilindiği gibi; söz konusu inşaat konusunda geçtiğimiz yılın sonlarında sevindirici gelişmeler yaşanıyordu. O dönemde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, inşaatı yapan firmaya yönelik ‘Daha fazla sürüncemede bırakırlarsa sözleşmeyi fesh edeceğim’ resti çekmesinin ardından inşaatta çalışmalar başlamış ve artarak devam etmişti. Bu doğrultuda; ilk zamanlarda bir anlamda göstermelik şeklinde az işçi ile çalışma yapılan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nde çalışmalar özellikle son bir aydır her geçen gün hızlanarak devam etmişti. Bu da, artık inşaat konusunda sabrı kalmamış olan Isparta halkını bir nebze olsun rahatlatmış ve inşaatın biteceğine inancını güçlendirmişti. Ama, 2016 yılının Mart ayına geldiğimiz şu günlerde bu inanç yerine yeniden hayal kırıklığına bıraktı.

ITKM İNŞAATI GÜYA 31 ARALIK’TA BİTECEKTİ
Bilindiği gibi; söz konusu inşaatı yapan firma geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamada inşaatı 31 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlayacağını açıklamıştı. Ancak bırakın 31 Aralık’ı 2015 yılından 2016 yılına geçildi ve iki ay geride kaldı, üçüncü aya girildi. Ama, inşaatta biteceğine dair bir emare yok.

ITKM’DE SÜREÇ HALA DEVAM EDİYOR…
Bilindiği gibi; Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) hakkında son olarak geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından görevlendirilen Müfettiş Isparta’ya gelmiş ve konuyu baştan sona incelemeye almıştı.
Bu doğrultuda; söz konusu Müfettişin ikinci Zeyilnameyi tekrar isteği ve bu nedenle inşaatla ilgili ruhsat yenileme sürecinin sonuçlanmadığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişin çalışmaları sürüyor. Projedeki gecikmenin nedenlerini ortaya çıkarmak için gerçekleştirilen inceleme kapsamında müfettiş Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde yapılan ikinci zeyilnameyi tekrar isteyerek incelemeye aldığı bildirildi.

“İNŞAAT 18 YILDIR SÜRÜCEMEDE BIRAKILDI”
ITKM’nin çevresinde bulunan ve özellikle Cumhuriyet Caddesi tarafında ticari faaliyetlerini sürdüren esnaflar, ITKM’nin sürüncemede kalmasına sert tepki gösteriyorlar. Konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan esnaflar; “Böyle rezalet olmaz. 1998 yılından bu yana yani 18 yıldır bitirilemeyen bir inşaat var mı bu ülkede? Evet var. O da Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi. Bu inşaat aradan geçen 18 yılda çoktan bitmiş veya bitirilmiş olması gerekiyordu. Ancak, inşaat resmen siyasi çekişmelere malzeme edilerek sürüncemede bırakılarak bugünlere kadar geldi.

“ESNAFLAR; “UMUTLANMIŞTIK AMA YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”
Gerek Belediye Başkanı Günaydın’ın geçtiğimiz yıl son aylarında yüklenici firmaya rest çekmesi ve gerekse bu restin ardından ilgili firmanın tekrar işe başlayarak inşaat çalışmalarını hızlandırması bizi buranın biteceği konusunda gerçekten umutlandırmıştı. Ancak, 2015 yılı bitti, 2016 yılında ikinci ayı bitti. Ama ITKM inşaatı hala bitmedi. Bu bizim büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Biz, bundan sonra da buranın biteceğine inanmıyoruz artık” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum