Yol Arkadaşlığı

İsmail Tanışman Yazdı: Yol Arkadaşlığı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2012 13:06
Yol Arkadaşlığı

On yıllardır iktidarda olan partimiz hakkında herkesin mutlaka söyleyecek sözü vardır. Ancak bu sözleri söylerken herkesin elini vicdanına koymasını da beklerim. Güneydoğu’daki Milli birlik ve beraberlik projesi, askerlerin dönüşen Türkiye’ye uyum sağlaması, sağlık alanındaki büyük yenilikler ve sigara yasağı, eğitimde fırsat eşitliği ile yapılan hamleler, dershanelerin kaldırılacağı, devletin içinde oluşan illegal yapılaşmaların yargı sürecine taşınması, rutinin dışına çıkan devlet anlayışının iflası, duble yollar, tarımda verimin artırılması adına verilen destekler, hayvancılıkta köylümüzün kalkınması için verilen kredi destekleri, illere aktarılan kaynakların büyümesi ve dünyadaki spekülatif ortamlara rağmen dimdik ayakta durmayı başaran ekonomisi ve IMF’ye dahi borç vermeyi teklif edebilen bir ekonomi yönetimi seviyesine gelmesi gibi konularda tabiri caizse “devrim yaptı” Tayyip bey ve yol arkadaşları.

Bu güzel hizmetlerin yanında mutlaka, hükümetimizin beklentileri yönünde gitmeyen işler de var. Terör ve kürt açılımının istenilen seviyelerde olmaması ve dış politikada özlenen tabloya ulaşamamak. Ancak şurası da bir hakikattir ki hükümetimiz, başarısız gibi gözüktüğü konularda dahi iyi niyetini ortaya koymakta ve vatana/millet adına zarar gelebilecek bir görüntüyü asla sergilememektedir. Herkesin malumudur bu.

Bu görüntüyü Başbakanımız Tayyip beyin ve ekibinin canla/başla çalışma azimlerinden ve gece-gündüz demeden gösterdikleri mesai anlayışlarından izlemekteyiz. Bunun en güzel kanıtı eski tüfek solcu ve liberal yazarların dahi “kürt meselesi ve dış politika” haricinde eleştirecek konu bulmamaları/bulamamaları ve bunu her platformda Tayyip beyin başbakanlığından gurur duyduklarını deklare etmelerinden anlıyoruz.

Manzara böyle iken herhalde Tayyip beyin de insan olarak tek beklentisi, gönül olarak sevdiklerinden kendisine nasip olan bu hizmet rüzgârına Anadolunun her tarafından küçük/büyük katkılar ummak. Siyaset uzun soluklu bir yoldur. İçinde her türlü iniş ve çıkışlar var. Siyasi tarihimiz bu iniş ve çıkışlar neticesinde millete hizmet edebilme nasibi yakalamış onlarca örnekle doludur. Siyaset sahnesinde anlık tepki verenler, duygularını kontrol edemeyenler sahnenin bir, iki, üç perde sonrasını kestiremeyenler ne büyük hata yaptıklarını gördükçe geride kalan ömürlerini, kaybettiklerinin büyüklüğü karşısında hayıflanmakla geçirmişlerdir. Başbakanımızın, yaşamış olduğu olaylar karşısında girmiş olduğu her türlü strese rağmen kendini kontrol edebilmeyi başarmasını çok büyük bir hayranlıkla izlemekteyim. Her ne kadar hoşlanmadığı durumlarda vücut dili kendini ele verse de, diline hakim olmayı başarıyor. Ağzından çıkmadığı için de bu tavrı ile sözüm son hakimi oluyor. Bu tavır bende büyük bir hayranlık uyandırıyor. Bundan dolayı Ak kadroların da aynı hassasiyet içerisinde bulunmaları ve Tayip beyin sadasına karşılık vermeleri, partililerimizin duyacağı en büyük haz olacaktır. Siyaset madem bir tercih meselesi ise, il/ilçe teşkilatından, merkez ilçe teşkilatından, kadın kollarından, gençlik kollarından mahalle temsilcilerine kadar herkesin aynı hassas ve hasbi ölçüler içinde bulunmaları Başbakanımızın sadasına en güzel akis olacaktır.

AK Partili Belediye meclis üyesi olarak 12 Eylül 2010’da yapılan referandumda Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi anlayışının sivilleşmesi adına, Binbirevler’de bir ilkokulda seçim sorumlusu olarak, Tayip beyin en uç noktada herhangi bir yol arkadaşı olmaktan dolayı yaşadığım hazzı hiçbir şeyde bulamadım. Oysa ki, geçmişte meclis üyesi ve il teşkilat üyesi olmak isteyip de olamadığım zamanlarda, beni şu veya bu nedenle değerlendirmeye almayan arkadaşlarıma ne küstüm ne de darıldım. Ne partime, ne de Başbakanıma en ufak bir alınganlık göstermedim. Küsmemeyi bir erdem değil, siyaseten yol arkadaşı olmuş kişilerin göstermesi gereken doğal tavır olarak kabul ediyorum. Şayet böyle davranmasaydım siyaseten bu konumda herhalde olmazdım. Çünkü siyaset her şeyi kaydediyor. Tıpkı bir bilgisayar gibi. Yeri ve zamanı geldiğinde de hesap önünüze konuyor ve ödemeniz isteniyor. Bu yüzden herkes ödeyebileceği kadar risk üstlensin. Sanırım tüm teşkilat mensuplarımız aynı samimiyet ve hassasiyet içindedirler. Saygılarımla…

İsmail TANIŞMAN
Belediye Meclis Üyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum