Yörükler Ata Ocağında

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenlikleri yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2012 18:42
Yörükler Ata Ocağında

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu üye dernekleri işle birlikte ata ocağı olan Bilecik ili Söğüt ilçesinde bu yıl 731.si yapılan Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerinde Isparta’yı temsilen Federasyon Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman, Federasyon Genel Sekreteri Hasan Parlakyıldız, Mali Sekreter Muammer Akgül, Üye Ramazan Dağıstan ve üye Avukat Egemen Tanyıldız Katıldı.

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerinde ilimizi temsil eden Toroslar Yörük Türkmen Federasyonuna önemli görevler verilmesi nedeniyle bir hayli yoğun program arasında temsili olarak Haymana önderliğinde Kütahya Domaniç’ten, Bilecik Söğüt’e yörük göçü canlandırıldı. BU temsil coşku ile karşılandı.

Göç alana gelip çadırlar kurulduktan sonra çadıra bayrak dikme merasimi TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ve beraberindeki heyet ile birlikte federasyon yönetimi tarafından gerçekleştirildi.

Federasyon Başkanı Mustafa Küçükyaman yaptığı açıklamada “Fedarasyon yönetimi ile birlikte federasyonumuza bağlı Isparta, Konya, Burdur, Antalya, Denizli, Muğla illerindeki Yörük Türkmen dernekleri ile birlikte ata ocağımız olan Söğüt’teki Yörük Bayramı’nda bölgemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Yıllardır bize verilen Yörük göçünü arkadaşlarımla beraber yaparak katılımcılardan yoğun ilgi gördük. Yapmış olduğumuz bu çalışmalardan devletimizin yöneticilerinden de kabul gördük. Bugüne kadar bu kültürün yaşatılması için yaptığımız faaliyetler bizlerin övünç kaynağı olmuştur ve bundan sonra bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Bizler yaylaların özgür çocukları olarak son nefesimize kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dün şenlik alanında göç sonrası diktiğimiz bayrağımızı ebet müddet bu semalarda dalgalanması içinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazırız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum